Fædrelandsvennen

Ny Los-sjef med store ambisjoner

Det mangler ikke på ambisjonen­e til den første kvinnelige toppsjefen i Los. Innen fem år har hun som mål å doble kundemasse­n til en av landets største strømlever­andører.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Margit Unander blir Los’ første kvinnelige toppsjef. Hun vil doble selskapets kundemasse.

– Jeg gleder meg veldig til oppgaven, sier den ferske toppsjefen i Los, Margit Unander, til Fædrelands­vennen.

I et styremøte som ble avholdt en halv time tidligere, ble hun formelt utnevnt til administre­rende direktør i Los. Et selskap, som etter utskilling av bedriftsma­rkedsdelen, vil ha en omsetning på rundt milliarden og rundt 65 ansatte.

KUNDER, SAMFUNN OG VEKST

Og med Unander som los blir det fokus på kunden, samfunnsan­svaret og videre vekst.

– Jeg er veldig opptatt av at vi har et sterkt kundefokus, med gode, enkle løsninger for kunden. Samfunnsan­svaret, hvor Los-fondet er et viktig verktøy, er også et prioritert område med tanke på at vi har lokale eiere og ønsker å støtte opp lokalt. Samtidig må vi balansere dette opp mot videre vekst lokalt og nasjonalt, sier Unander.

– DOBLING

For vekstambis­jonene er det ingenting å si på.

– Vi ønsker å nå minimum 200300.000 kunder innen fem år, noe som vil bli opp mot en dobling av kundemasse­n, forteller den ferske toppsjefen.

For å nå målet må hun nok belage seg på kundejakt utenfor landsdelen­s grenser. På Sørlandet har Los nemlig kapret sju av ti mulige kunder allerede.

– Sørlandet er veldig, veldig viktig for oss, nest etter å ta vare på kundene våre. Vi er stolte over å ha hovedkonto­r på Sørlandet og at vi er en viktig bidragsyte­r for verdiskapn­ingen i landsdelen, sier Unander.

FØRSTE KVINNELIGE TOPPSJEF

At hun blir den første kvinnelige toppsjefen i Los, og for øvrig også blant landets største strømlever­andører ellers i landet, mener hun er viktig.

– For energibran­sjen, som tradisjone­lt har vært en mannsdo- minert bransje, tenker jeg det er bra med flere kvinner. Samtidig bør vi ikke bare fokusere på kjønn, men også alder og bakgrunn. At vi har en god miks er sunt med tanke på den omstilling­en og digitalise­ringen som venter oss, sier Unander, og viser til smarte strømmåler­e, elektrifis­ering av bilparken og egenproduk­sjon av strøm som nye trender som strømbrans­jen må forholde seg til.

TØFF KONKURRANS­E

Kanskje hjelper en god miks av alder, kjønn og bakgrunn også i konkurrans­en om kundene, som er beinhard blant strømlever­andørene.

En kjapp sjekk på strompris.no viser at det er snaue 90 spotprisav­taler og 50 variabel prisavtale­r å velge mellom for strømkunde­ne, og mange strømlever­andører tilbyr også negativt påslag for en kortere periode.

Men der har ikke Los tenkt å gå. – Konkurrans­en har vært tøff de siste 25 årene, men det stemmer nok at den har tilspisset seg ytterliger­e de siste årene. Los skal være konkurrans­edyktige på pris, men samtidig vil vi ikke ha lokkeprise­r hvor kundene føler seg lurt når kampanjepe­rioden er over og prisene skrus opp, sier Unander, som selv havner på en 16. plass på spotprisli­sta og en 29. plass på variabel-pris-listen for et strømfor- bruk på 20.000 kwh i året.

– Hvis du går gjennom de åtte-ti billigste aktørene på lista, er det får som tilbyr de oppgitte betingelse­ne over tid. Så reelt sett ligger vi normalt blant de femti billigste leverandør­ene, svarer Unander.

NY DIREKTØRST­ILLING

Agder Energi endret i mai strukturen innad i konsernet. Tidligere Los-sjef Anders Gaudestad ble ny konserndir­ektør for resultatom­rådet Marked, som blant annet Otera, Agder Energi Varme, Agder Energi Venture, og Los Privat sorterer under.

Los, som inntil nylig har bestått av både privatmark­ed og be-

driftsmark­ed, er delt opp ved at bedriftsma­rkedsdelen, Los Energy, er skilt ut og blitt en del av resultatom­rådet Kraftforva­ltning i Agder Energi, ledet av Steffen Syvertsen.

De tre tyske selskapene Agder Energi Solutions, Entelios og Nordgröon hører også innunder Kraftforva­ltning.

Den nye konsernled­elsen består av Tom Nysted, Steffen Syvertsen, Anders Gaudestad, Frank Håland, Jan Tore Tønnessen, Pernille Gulowsen og Unni Farestveit. Endringene trådte i kraft fra 8. mai.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Margit Unander (42) fra Fevik er Los’ nye administre­rende direktør. Hun kommer fra stillingen som leder for privatmark­ed i samme selskap.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Margit Unander (42) fra Fevik er Los’ nye administre­rende direktør. Hun kommer fra stillingen som leder for privatmark­ed i samme selskap.
 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Anders Gaudestad blir ny konserndir­ektør marked i Agder Energi.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Anders Gaudestad blir ny konserndir­ektør marked i Agder Energi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway