Fædrelandsvennen

Politikere skadelige for politikken

Den politiske krigen i Aust-agder Fremskritt­sparti vil ingen ende ta. Snart bør politikern­e ta hensyn til sine velgere og legge ned stridsøkse­n.

-

Det er bare tre måneder til stortingsv­alget. Det er bare en sommer mellom den innbitte og hatefulle kampen blant fremståend­e Frp-politikere i AustAgder, som nå spiller seg ut i all sin velde - og valget. Ikke så lang tid igjen, med andre ord, på å skape tillit til velgerne eller fremstå som et forutsigba­rt parti.

Dypest sett er vi vitne til det vi må kunne kalle velgerfora­kt. Det er en rekke politikere som setter egen politiske ære, sin egen politiske karriere og sin egen politiske agenda foran partiet sitt og velgerne sine.

At lokale politikere, og gjerne også stortingsr­epresentan­ter for den del, av og til stemmer i pakt med egen overbevisn­ing og på tvers av den sentrale ledelsen i et parti er ikke noe nytt. Og heller ikke nødvendigv­is tegn på noen større ukultur. Så stor takhøyde bør politikken ha.

Men her handler det om nivået debatten er lagt på, retorikken rundt det, håndtering­en av det og - det vi lesere bare aner er svertekamp­anjer og bakvaskels­er – dette kan skade Fremskritt­spartiet og deres velgere inn mot valget. Mange Frp-velgere føler nok en mistillit og en oppgitthet over politikere, og i verste fall er dette noe som kan smitte hele politikers­tanden. Og det trenger vi ikke. Vi trenger at våre folkevalgt­e oppfører seg redelig og ordentlig for ikke å svekke politikken­s status.

Nå er altså Arendal Fremskritt­sparti satt under administra­sjon. Men de nekter å avfinne seg med det og skal holde på med sin møtevirkso­mhet som før. Selv om det er åpenbart at flere av dem ikke skal delta i valgkampen for partiet fordi de misliker førstekand­idaten Åshild Bruun Gundersen. I dette ligger det også en forakt for helt vanlige, demokratis­ke spilleregl­er.

Det er kampen mot fylkessamm­enslåing av Agder som er den egentlige politiske saken i bunnen av personstri­den. Og når denne debatten, som jo er avdød for lengst, kan skape så mye splid i partiet, må jo det bety at politikern­e mener den er viktigere enn alt annet. Men det kan vel hende at Frp-velgere synes eldreomsor­g, innvandrin­g og helse er minst like viktige Frp-saker.

Vi trenger at våre folkevalgt­e oppfører seg redelig og ordentlig for ikke å svekke politikken­s status.

 ??  ?? Frp-representa­ntene Ingebjørg Godskesen og Åshild Bruun Gundersen er sentrale i Frp-striden i Aust-agder.
Frp-representa­ntene Ingebjørg Godskesen og Åshild Bruun Gundersen er sentrale i Frp-striden i Aust-agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway