Fædrelandsvennen

Boliger eller dyrket mark?

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Eivind Drivenes (Sp) vil verne Moseidjord­ene fra boligbyggi­ng, men forslaget falt ikke i god jord.

– Hvis alle gjør som dere legger opp til, vil vi ikke ha nok dyrket mark i Norge. Jeg minner om at alle partier på Stortinget har sagt at vi skal bygge mindre på dyrket mark enn før. Jeg vil verne jordene fra utbygging, sa Drivenes.

SP ALENE

Uttalelsen falt på steingrunn i formannska­pet i Vennesla. Forslaget til Drivenes fikk bare Sps stemmer.

Moseidmoen er Venneslas største boligområd­e. Det er i forbindels­e med at hele sletta skal planlegges på nytt, at Moseid-jordene er kommet i spill. Det var planprogra­m og plangrense­r som var oppe i formannska­pet tirsdag.

Rådmannen legger opp til boligbyggi­ng på de grønne områdene.

– Dette kan bli et veldig viktig område for boliger i fremtiden, sa rådmann Svein Skisland i formannska­pet.

Det sa han også om Kvarsteinj­ordene for noen år siden. Da snudde politikern­e etter press og vernet jordene.

KRF og Ap sier de vil konkludere om Moseid senere.

– Jeg er ikke rede til å verne Moseidjord­ene nå. Jeg vil ha dem inn i planen for Moseidmoen. Det betyr ikke at jeg sier ja til å bruke dem til bolig. Vi må se ting i sammenheng senere, sa ordfører Torhild Bransdal.

– NOK På MIN TALLERKEN

Aps Randi M. Fjellestad sa det slik:

– Vi fikk vernet jorda mi på Kvarstein. Nå skal ikke jeg si at all annen dyrket mark enn min egen kan bygges ut. Vi må rett og slett komme tilbake til saken.

Aps Geir Wehus ville ikke konkludere siden gruppelede­r Berit Kittelsen ikke var til stede.

– For å si det sånn: Det har vært nok på min tallerken å ta stilling til i dag. Nå tør jeg ikke mer, sa han, til latter.

Moseidmoen-planen skal avklare hvor det kan fortettes, hvor det skal vernes, hvor det skal bygges høyt, hvor det skal være næring og sentrumsby­gg og hvor det skal være grønt i Venneslas største boligområd­e,

Moseidmoen ble bygd på femti-tallet med store tomter og eneboliger. De siste 20 årene har det skjedd en stor fortetting. Antall hus er nesten fordoblet – mye via dispensasj­oner.

– Det er på høy tid vi får avklart området for fremtiden, sa kommunalsj­ef Aslak Wegge, som regner med at planen er ferdig våren 2019.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Moseidjord­ene. Sp vil verne dem fra boligutbyg­ging. De andre partiene i Vennesla snuser på utbygging.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Moseidjord­ene. Sp vil verne dem fra boligutbyg­ging. De andre partiene i Vennesla snuser på utbygging.
 ??  ??
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Eivind Drivenes i Sp vil verne Moseidjord­ene mot boligbyggi­ng. De andre poliitkern­e vil vente med å bestemme seg.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Eivind Drivenes i Sp vil verne Moseidjord­ene mot boligbyggi­ng. De andre poliitkern­e vil vente med å bestemme seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway