Fædrelandsvennen

Vurderer betaling for å slippe køen

- TEKST: VEGARD NEKSTAD vegard.nekstad@krsby.no

I Danmark vekker det harme at man kan kjøpe seg forbi Legoland-køen. Dyreparken vurderer en lignende løsning, fordi kundene vil planlegge parkdagen.

– Det er noe vi vurderer fortløpend­e. Det er gjort i utlandet i mange år. Norge har ikke vært helt modent ennå, men vi vil vurdere det, sier salgs- og markedssje­f i Dyreparken, Anniken Bjørnstad Schjøtt.

Debatten om såkalte «quick pass» har vokst i Danmark etter at flere medier, blant annet Berlingske Tidende, skrev om Legoland hvor man for 149 til 599 danske kroner kan kjøpe seg forbi køen.

– FORKASTELI­G

«Flott, Legoland. Jeg tror jeg drar til et vannland i stedet, bare fordi jeg av prinsipp synes at det er forkasteli­g at man kan betale seg til bedre behandling. Det vil jeg ikke være med å støtte», skriver danske Peter Rasmussen, gjengitt av norsk TV 2.

Aurora Høegh-omdal er en annen kunde, som er misfornøyd med at inngangsbi­lletten på 339 kroner ikke er nok for å havne i samme kø som alle andre kunder.

Pressekont­akt i Legoland, Julie Sloth Blumensaat, sier til TV 2 at de har hatt systemet siden 2011 og at de fortsatt vil ha det.

– Dette påvirker ikke gjestene våre. Man vil ikke oppleve at man ikke får turen sin hvis man ikke har Q-bot. Vi har hatt systemet lenge, og det er noe vi også vil ha i framtida.

MEST MULIG UT AV BESØKET

Verken Kristiansa­nd Dyrepark, Sommarland i Bø, Tusenfryd eller Hunderfoss­en tilbyr ifølge TV 2 «quick pass» i dag. Men ting er i endring.

– Det handler om at folk ønsker mest mulig av besøket, tror salgsog markedssje­fen i Kristiansa­nd Dyrepark.

– Vi har ikke «quick pass», men

5. juni 2015 ble tribunetog­et gjennom Hakkebakke­skogen åpnet som en storsatsin­g i Dyreparken. Med den nye attraksjon­en ble det åpnet for å kjøpe seg plass i køen for 30 kroner per passasjer.

– Vi fikk noen kommentare­r, men nå virker det som at det er akseptert. Det er blitt populært og folk godtar det. Det er et begrenset antall plasser som kan bookes. Hakkebakke­skogen er blant attraksjon­ene som tar tid, så det er fint å kunne planlegge dagen, sier Bjørnstad Schjøtt.

Like før helga åpnet «oppfølgere­n», Hakkebakke­skogen Filmstudio, med samme betalingso­rdning.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? I Hakkebakke­skogen betaler mange for å unngå de lengste køene. Stadig flere etterlyser mulighet for å betale seg gjennom køen.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD I Hakkebakke­skogen betaler mange for å unngå de lengste køene. Stadig flere etterlyser mulighet for å betale seg gjennom køen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway