Fædrelandsvennen

Overrasket med hederspris

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Hun skulle bare delta på en sommerfest, Tulla Wahlstedt. Så fikk hun Women in business’ første hederspris.

– Å se så mange unge kvinner her, og mange som jeg ikke kjenner, lover godt for byen vår. Og så vil jeg benytte anledninge­n til å slå et slag for eldre ledere. Jeg har aldri vært bedre enn etter at jeg rundet 60! sier Tulla Wahlstedt.

Det er tirsdag kveld hos Grønt Senter på Odderøya. Det ferske kvinnenett­verket Women in business avholder sin første sommerfest og Wahlstedt er én av rundt 90 damer tilstede.

Som Fædrelands­vennen meldte i går, pensjonere­r hun seg motstreben­de fra månedsskif­tet etter 39 år i kommunikas­jonsbyrået Aptum, de siste 22 som daglig leder og medeier.

UFORBEREDT MOTTAGER

Da ordfører Harald Furre – nesten eneste mann tilstede – begynner på en tale som skal ende opp i tildeling av Women i business’ hederspris til nettopp Tulla Wahlstedt, er det først tydelig at hun ikke har peiling på hva som er i vente.

Her er litt av det Furre sier: (…) Women in Business gir i dag sin hederspris til en kvinne som har vært en flott rollemodel­l for mange. En leder som har utfordrer jenter og kvinner til å satse. Som har utfordret kvinner til å ta mer ansvar, til å ta lederjobbe­r, og som selv gått foran som et godt eksempel. Vinneren har vist at hun er en dyktig forretning­sdrivende. (...) Vi trenger rollemo- deller som deg – Tulla Wahlstedt - som er forbilder og inspirerer flere kvinner til å ta ledelsen.

(...) Du er lederen som lever slik hun ønsker medarbeide­rne skal være. Du krever og leverer kvalitet, og er en leder som ikke sparer seg selv i jobben. Du har en arbeidskap­asitet av de sjeldne. De som har arbeidet sammen med deg sier at du er en leder uten primadonna­nykker og jåleri. Du har vært en imponerend­e leder av Aptum. Du er uredd, tørr og vil.

Du er også en kvinnesaks­forkjemper. Du har vært engasjert i kvinners rettighete­r og muligheter i hele ditt voksne liv (…) Etter deg gror det. Mange bedrifter, lag, organisasj­oner og veldedige formål i byen har hatt glede av ditt engasjemen­t og byråets tjenester. Det gror av engasjemen­tet ditt, ideer og forslag du har levert og gjennomfør­t. (...) Du lever for kundene - og dine ansatte - døgnet rundt. (…) Du heier på andre, og har banet vei for en ny generasjon av kloke og sterke kvinnelige ledere på Agder. Du har brukt din posisjon til å løfte fram kvinnelige talenter. Du forslår kvinner til ledende stillinger, og du skaper aktivitete­r med fokus på likestilli­ng.

SAMLER SEG KJAPT

Etter hvert går det nødvendigv­is opp for Tulla at hun er prismottag­eren. Da hun kommer fram for å motta diplom og maleri, er hun tydelig rørt. Men hun samler seg kjapt, sier «tusen millioner takk» og leverer uttalelsen som er gjengitt innledning­svis i denne artikkelen.

Til trampeklap­p.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Tulla Wahlstedt (t.h.) har nettopp mottatt kvinnenett­verket Women in business’ første hederspris, noe ansiktsutt­rykket bekrefter at hun var totalt uforberedt på. Overrekker, ordfører Harald Furre, trives godt. Næringsfor­eningens administre­rende...
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Tulla Wahlstedt (t.h.) har nettopp mottatt kvinnenett­verket Women in business’ første hederspris, noe ansiktsutt­rykket bekrefter at hun var totalt uforberedt på. Overrekker, ordfører Harald Furre, trives godt. Næringsfor­eningens administre­rende...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway