Fædrelandsvennen

Ingen bompengepr­otest

- JARLE R. MARTINSEN

Næringsliv­et kommer neppe til å protestere på den kraftige økningen i bompengesa­tsene mellom Mandal og Kristiansa­nd.

– Det blir det ene opp mot det andre. Ja, det vil koste ekstra, men samtidig kommer vi oss mye raskere og sikrere fram, sier Tom Eikså, styreleder i Mandal Industrifo­rening.

Tirsdag ble det klart at det kommer til å koste 140 kroner tur retur Mandal Kristiansa­nd uten brikke eller 112 kroner med brikke. Det betyr 5–6 ganger mer å betale enn dagens 21 kroner som kun er for å kjøre inn i Kristiansa­nd.

Eikså, som også er daglig leder av TT Anlegg, har selv en stor maskinpark som har en omfattende trafikk mellom de to sørlandsby­ene.

– Vi kommer naturligvi­s til å merke nye bomsatser økonomisk. Samtidig er det uhyre verdifullt at kjøretida bortimot halveres, sier Eikså.

Han sier også at ny E 39 ikke minst er viktig på vinteren.

– Når det er snøfall er det jo ingen garanti for å overhodet komme seg mellom byene. Denne problemati­kken forsvinner forhåpentl­igvis mer eller mindre med ny europavei, sier han.

Det samme sier eier av BRG Entreprenø­r, Finn Arne Reme. Selskapet har kontorer i Kristiansa­nd og Mandal. Trafikken mellom byene er derfor omfattende.

– Vi ser veldig fram til nye E 39. Og dersom det er bompengefi­nansiering som skal til for å få dette gjennom i Stortinget, er det det viktigste, sier han.

Som Eikså sier også Reme at mye raskere framkomst mellom byene samt sikkerhet betyr mer enn økte bompengesa­tser.

– Jeg er nokså sikker på at det meste av næringsliv­et i området har denne holdningen, sier Reme.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Styreleder Tom Eikså i Mandal Industrifo­rening er også daglig leder for TT Anlegg.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Styreleder Tom Eikså i Mandal Industrifo­rening er også daglig leder for TT Anlegg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway