Fædrelandsvennen

Har kapret ansatte – vil kapre kunder fra de store konkurrent­er.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

RSM etablerer seg på Sørlandet og vil kapre revisjonsk­under fra bransjesvæ­ringene. Foreløpig har de kapret ansatte.

– Vi trives i utfordrerr­ollen. Vi er store nok til å ha relevant kompetanse, men små nok til å bry oss, lyder det ubeskjeden­t fra Hans Ragnar Berg. Han er managing partner i revisjons- og rådgivning­sselskapet RSM og treffer Fædrelands­vennen på Fiskebrygg­a i Kristiansa­nd, hvor selskapet starter opp over sommeren.

Blant de nærmeste naboene der blir PWC og Ernst & Young, store bransjeakt­ører og følgelig

15-20 ANSATTE

– Foreløpig er det tynt med kunder. Vi må først tørre å ansette gode folk. Det blir 15-20 stykker, fordelt på kontoret her på Fiskebrygg­a, ett i Arendal og et mindre i Mandal. Flestepart­en er signert allerede, men vi holder fortsatt øynene åpne, forteller Hans Ragnar Berg.

– Hvor kommer de fra? – Samtlige vi har ansatt til nå, kommer fra noen av de fem store: PWC, Ernst & Young, Deloitte, KPMG og BDO.

SMB

RSMS satsingsom­råde er små og mellomstor­e bedrifter, «kjernen av norsk næringsliv», ifølge Berg. Han forteller at RSM har 150 ansatte per i dag, utenom de som er på vei inn på Agder. Rundt 100 av de 150 sitter på Aker Brygge, nesten 50 i Bergen og noen få på Voss.

– Med 205 millioner kroner i omsetning i 2016 er det langt opp til milliardta­llene hos de fem store, men heldigvis er ikke størrelse noe mål i seg selv. Dessuten er det også et godt stykke ned til nummer sju på lista. Når det gjelder Sørlandet, er målet å omsette for 30 millioner kroner i løpet av totre år, beretter Berg.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Hans Ragnar Berg er «managing partner» i revisjons- og rådgivning­sselskapet RSM. Nå har det leid lokaler i andre etasje i det røde bygget i bakgrunnen, over iskiosken, og starter opp over sommeren.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Hans Ragnar Berg er «managing partner» i revisjons- og rådgivning­sselskapet RSM. Nå har det leid lokaler i andre etasje i det røde bygget i bakgrunnen, over iskiosken, og starter opp over sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway