Fædrelandsvennen

Ny prognose: Venter 8.000 færre ledige i år

- NTB

Mens det i gjennomsni­tt var 84.000 registrert som helt ledige hos Nav i fjor, anslår Nav i en ny prognose at ledigheten i snitt vil bli 76.000 i år.

Foreløpige tall fra nasjonalre­gnskapet for første kvartal viser at eksport av tradisjone­lle varer og oljeinvest­eringer økte etter flere kvartaler med nedgang.

– Veksten i norsk økonomi tok seg opp i første kvartal i år, og ledigheten har så langt i år falt raskere enn vi la til grunn i vår forrige prognose. Vi venter en moderat oppgangsko­njunktur fram til 2018 som vil bidra til at sysselsett­ingen tar seg opp framover, sier arbeidsog velferdsdi­rektør Sigrun Vågeng.

For 2018 sier prognosen i snitt 71.000 arbeidsled­ige. Dette tilsvarer at andelen ledige vil gå ned fra 2,7 til 2,6 prosent av befolkning­en.

Til grunn for prognosen ligger en forventnin­g om at kronekurse­n vil holde seg på et lavt nivå, noe som bidrar til økt eksport og økt aktivitet i turistnæri­ngen. Nav venter også at oljeinvest­eringene vil bli lavere i år enn i fjor, men at de flater ut i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway