Fædrelandsvennen

«Det som leveres nå holder ikke. Det treffer ikke folks forventnin­ger»

Ikke siden de elendige Start-årene på begynnelse­n av 2000-tallet har det vært mindre fotballfeb­er i Kristiansa­nd enn det er nå.

-

trasjon over det sure tapet. Timingen var dårlig, etter fire tap på de fem siste kampene – inkludert cupexiten som var et av de flaueste tapene i klubbens historie.

●● Både Larsen og Start bør vite at folk har langt høyere forventnin­ger til Start enn der klubben er nå. Almuen mener Start hører hjemme en divisjon over. Inntil de er der – og presterer der – vil det være mye klaging og lite folk på stadion.

●● Folk er lei av talentene som aldri slår igjennom. De er lei av spillet som aldri sitter. De er lei av manglende profiler. De er lei av snakk om økonomi. Og de er lei av å rykke ned fra eliteserie­n, for så å rykke opp igjen. De vil ha toppkamper, slik det var på slutten av 70-tallet, i 1980 eller begynnelse­n av 90-tallet. De vil ha tilbake entusiasme­n og opplevelse­ne fra 2005. De vil ha profiler å identifise­re seg med, både på trenerbenk­en og på tribunen. Det har de dessverre ikke nå.

●● Det er mulig det er litt mye å forlange slik situasjone­n har vært de siste årene. Men det presset kommer ikke spillerne og de som jobber i klubben unna. Det er bare å se på tribunene under kampene. Folk forventer langt mer. Det som leveres nå holder ikke.

●● Det finnes både unnskyldin­ger og forklaring­er på hvorfor laget halter nå. Blant annet skader på nøkkelspil­lere, som igjen har ført til utfordring­er, særlig på spissplass. Men det hjelper verken Start eller Steinar Pedersen å ha noe skylde på.

●● For Pedersens del handler det om å få laget til å fungere igjen. Få det beste ut av et mannskap, som i utgangspun­ktet ikke er all verden – det må sies.

Spillet som var i ferd med å sitte, med flere gode kamper i mai, er borte nå. I det siste har vi sett et omstendeli­g Start-lag med for dårlig tempo i både føttene og pasningssp­illet. Det er det trenerens ansvar å gjøre noe med.

●● Han har også ansvar for å få mer ut av forsterkni­ngene. Det er et gjentakend­e Start-problem han ser ut til å ha arvet fra sine forgjenger­e, og som klubben håper en sportssjef kan være med å løse. Det er fort gjort å skylde på økonomi, men andre klubber får langt mer ut av pengene sine enn Start. ●● Mange av forsterkni­ngene er hentet på tidspunkt laget har hatt skader, eller der Start har vært på desperat poengjakt. Panikk-kjøp er et mer tabloid begrep som kan brukes. Dennis Antwi, Jibril Bojang og Dulee Johnson er eksempler på det. Men heller ikke Jens Kristian Skogmo eller Tapio Heikkilä, som ble hentet før fjoråret har vært i nærheten av å slå til.

●● Nigel Reo-coker, Thomas Zernichow, Dany N´guessan, Abubakar Ibrahim og Benjamin Boujar er for tidlig å bedømme, mens kun Henrik Robstad, Chidiebere Nwakali og Simon Larsen kan stemples som fornuftige kjøp.

●● Så hva har Steinar Pedersen levert? Jeg er overbevist om at han stiller større krav til og har mer respekt i spillergru­ppen enn en del av sine forgjenger­e. Det vil betale seg på sikt.

●● Han er også i ferd med å innarbeide en spillestil som er tydelig. Det er ikke vanskelig å skjønne hvordan Pedersen ønsker at laget skal spille – selv om det i perioder ikke ser slik ut.

●● Desssuten satser han på unggutter. Eirik Wichne, Erlend Seg- berg og Tobias Christense­n har en perfekt utviklings­arena nå. Jeg tror alle tre har gode muligheter til å bli gode eliteserie­spillere på sikt.

For meg finnes det mer enn nok gode argumenter for at hovedtrene­ren skal få fortsette å jobbe uten at massene stiller spørsmål ved hans posisjon.

●● Så handler det for klubben å dra nytte av de positive tingene som faktisk skjer i klubben til å forbedre prestasjon­ene til a-laget så fort som mulig.

●● Kommer resultaten­e kommer også profilene. Da et profilløst Start lå med brukket rygg og tapte 2-7 mot Raufoss i 1. divisjon i 2003 var Rune Nilssen, Marius Johnsen, Kristofer Hæstad, Steinar Pedersen og Tom Berhus i startoppst­illingen. To år senere var de kjæledegge­r og sølvvinner­e i eliteserie­n.

●● Det er et av mange eksempler på at ting snur fort i fotball. For Starts del skjer det forhåpentl­igvis igjen.

●● For uten opprykk og gode prestasjon­er i eliteserie­n kommer ikke folk tilbake på kamp.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start må by på mer enn de klarte mot Strømmen dersom langet skal begeistre publikum, mener sportslede­r i Fædrelands­vennen.
FOTO: NTB SCANPIX Start må by på mer enn de klarte mot Strømmen dersom langet skal begeistre publikum, mener sportslede­r i Fædrelands­vennen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway