Fædrelandsvennen

Hun har noe ekstraordi­nært ved seg.

Ingen norsk 17-åring har noensinne løpt fortere enn Ingvild Meinseth (18) gjorde i fjor. Landslagst­reneren tror dette bare er starten på en stor karriere.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Ingvild har et ekstraordi­nært talent for å bli en god sprinter, på alt fra 100 til 400 meter, sier treneren for sprinterne på rekruttlan­dslaget, Erlend Sæterstøl.

Ingvild Meinseth, som i dag deltar i Bislett Games, har i en årrekke vært Norges beste sprinter født i 1999. Enda mer oppsiktsve­kkende er det at det knapt finnes norske jenter gjennom alle tider som har løpt raskere enn henne på de ulike alderstrin­nene. Både som 14-, 16- og 17-åring er det ingen norske jenter i historien som har løpt like fort som henne da de var like gamle. Heller ikke Ezinne Okparaebo, som i senioralde­r har dominert norsk sprint i en årrekke. 15-årsrekorde­n har Helene Rønningen, som også er et stort norsk sprinthåp i dag.

– KAN nå OL

I fjor stormet Grimstad-jenta inn til 11,65, et resultat kun ti norske seniorjent­er har løpt fortere enn. Det er bare sju hundredele­r opp til det fjerde beste resultatet gjennom alle tider. Fædrelands­vennen mente at hun i fjor var et av de ti største idrettstal­entene på Agder.

– Jeg evner ikke å se inn i glasskulen, men Ingvild har noe ekstraordi­nært ved seg. Alt tyder på at hun har det som skal til for å en dag kvalifiser­e seg til OL, sier Sæterstøl. Og begrunner det blant annet med fornuftig trening gjennom hele oppveksten, som innebærer at hun fortsatt har mye å gå på når det nå etterhvert blir stadig verre å knipe ti- og hundredele­r. Det bekrefter også mor, trener og tidligere sprintess, som under navnet Sølvi Olsen, dominert norsk sprint og langsprint på 80- og 90-tallet.

– Vi har bygd Ingvild opp forsiktig år for år, og fortsatt trener hun veldig allsidig, påpeker Sølvi Meinseth.

– STILLER høye KRAV

Selv legger ikke 18-åringen skjul på at hun har høye ambisjoner.

– Jeg vil bli en sprinter som hever meg på topp i Norge, og som deltar i EM og VM. I tillegg har jeg også en drøm om å delta i OL, sier Sørild-jenta.

Hun liker å sette seg høye mål, og legger ikke skjul på at idretten betyr mye for henne.

– Jeg stiller høye krav til meg selv. På en måte er det bra, men det gjør også at det er mye som skal til for at jeg blir fornøyd. Friidrett betyr så mye for meg, og for å innfri målene jeg har satt er jeg villig til å ofre mye av det andre ungdommer får oppleve, sier Meinseth.

Hittil i år har hun løpt to hundremete­re, og står med 11,75 som årsbeste fra Florø sist helg - tross en lei forkjølels­e. Likevel er hun for lengst er kvalifiser­t for U20EM i Italia 20.-23. juli, det samme er hun på 200 meter, som er øvelsen hun løper på Bislett i kveld.

– neppe TILFELDIG

– Jeg håper å løpe ned mot persen min på 24,14, sier Meinseth.

– Det er først i juli, når hun deltar i EM og et internasjo­nalt stevne i Mannheim, at hun skal være i toppform, understrek­er mamma Sølvi, og sikter til måneden hvor hun tradisjone­lt har levert sine beste løp.

Det er neppe tilfeldig, skal vi tro

Fakta

Ingvild Meinseth (18) født: hjemsted/klubb:

31. mars 1999 Fevik i

Grimstad/sørild

● 11,65 på 100 m og 24,14 på 200 m

● Vant bronse på 100 meter og gull på 4x100 meter stafett i Ungdoms-ol i 2015, og løp finale i Ungdoms-em i fjor

pers/øvelse: Meritter:

rekruttlan­dslagstren­eren.

– Ingvild er mentalt veldig sterk, og har derfor evnen til å få ut sitt beste når det gjelder, sier Sæterstøl.

PS! Storebror Even Meinseth, som mistet hele sesongen i fjor på grunn av skade, sliter i år med en vond hamstring, men løper også 200 meter på Bislett i kveld. Han har 21,79 som årsbeste.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? 18 år gamle Ingvild Meinseth er et av de største sprinttale­ntene Norge har sett. I kveld løper Grimstad-jenta 200 meter i Bislett Games.
FOTO: PRIVAT 18 år gamle Ingvild Meinseth er et av de største sprinttale­ntene Norge har sett. I kveld løper Grimstad-jenta 200 meter i Bislett Games.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway