Fædrelandsvennen

Siktelsen mot Arne Smedal er henlagt

-

Arne Smedal, Arendals ledende offshoregr­ünder, er ikke lenger siktet for korrupsjon i Brasil.

– I dag er det blitt bløtkake, ja! Nå kan jeg se fremover og jobbe videre med å utvikle nye, kostnadsef­fektive løsninger, sier Arne Smedal (69).

I oktober 2015 siktet Økokrim ham for korrupsjon i Brasil. Men nå er siktelsen henlagt. Til Dagens Næringsliv, som først meldte om saken, sier Smedal at «Jeg opplever dette som en total renvasking av meg».

Arne Smedal er teknologig­ründeren som fremfor noen står bak Arendals blomstrend­e klynge av verdensled­ende Node-bedrifter innen offshore laste-, losse- og forankring­sløsninger, og som fikk ideen til de sylinderfo­rmede Sevanplatt­formene da et av barna hadde latt en leke ligge igjen i badekaret i 1986.

Den gang, for halvannet år siden, etter at Økokrim hadde gjennomfør­t en dramatisk razzia og siktet ham, sa han dette til Fædrelands­vennen:

 ?? ARKIVFOTO ?? Arne Smedal, Arendals ledende offshoregr­ünder, er ikke lenger siktet for korrupsjon. Torsdag vanket det bløtkake på alle ansatte i Cefront Technology.
ARKIVFOTO Arne Smedal, Arendals ledende offshoregr­ünder, er ikke lenger siktet for korrupsjon. Torsdag vanket det bløtkake på alle ansatte i Cefront Technology.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway