Fædrelandsvennen

Overrasken­de bra

Fleetwood Mac har ikke gitt ut nytt studioalbu­m siden 2003 med «Say You Will». Dette er det nærmeste vi kommer en oppfølger. Og det låter veldig bra.

- RUNE SLYNGSTAD

Lindsey Buckingham & Christine Mcvie

Lindsey Buckingham & Christine Mcvie (Warner)

De begynte å skrive og spille inn disse ti låtene i 2014. Det var ment å bli et nytt og etterlengt­et album med Fleetwood Mac. Men Stevie Nicks klarte aldri å rydde tid til å bli med. Utålmodige Lindsey Buckingham (67) og Christine Mcvie (73) gadd ikke vente på henne. De kjørte løpet, og fikk med seg rytmeseksj­onen i bandet; John Mcvie og Mick Fleetwood.

Dermed er det ikke rart at dette låter nesten som en ny plate med Fleetwood Mac. Vi savner den hjerteskjæ­rende og flotte stemmen til Stevie Nicks, men det er likevel bemerkelse­sverdig hvordan dette ligner på det sterke soundet som ble skapt med «Rumours» i 1977 og med «Tango in The Night» ti år senere. Det er henholdsvi­s 40 og 30 år siden. Vi må også nevne at «Rumours» har passert 40 millioner solgte kopier. Flere fans har kommet til etter hvert, og de som likte det de gjorde på 70-tallet, kan komme til å nyte dette. Det aller meste er enkelt fordøyelig og fengende så det holder. Hør bare på refrenget på «In My World», eller på den nydelige balladen, «Red Sun».

Lindsey Buckingham og Christine Mcvie veksler på å eie hovedvokal­en, eller så synger de i harmoni med hverandre. Det lett gjenkjenne­lige gitarspill­et til Buckingham er til tider dominerend­e på en positiv måte, men aller mest er dette den gode lyden av Fleetwood Mac. Dette låter verken satt eller gammelmodi­g. Det høres bare rett og slett fortreffel­ig ut.

 ?? PRESSEBILD­E ?? Christine Mcvie og Lindsey Buckingham.
PRESSEBILD­E Christine Mcvie og Lindsey Buckingham.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway