Fædrelandsvennen

En av de store stemmene

- RUNE SLYNGSTAD

ROCK Jason Isbell and the 400 Unit

The Nashville Sound (Southeaste­rn Records)

Jason Isbell fra Alabama fortsetter sin serie med sterke album. Dette er hans sjette siden han forlot Drive-by Truckers i 2007.

Liker du Springstee­n, Dylan og Neil Young er det ikke noe å vente på om du ikke har sjekket ut Jason Isbell før. I USA klatrer han stadig nye nivåer når det gjelder popularite­t og berømmelse. Han fikk en velfortjen­t Grammy med sitt forrige album, «Something More Than Free» for to år siden.

Americana-rockeren veksler mellom å spille med The 400 Unit og ha med seg andre musikere. Det låter ikke så veldig forskjelli­g fra gang til gang. Her er han i alle fall med The 400 Unit, som ikke lager så mye styr verken fra eller til. De danderer de herlige låtene til Isbell på en innsiktsfu­ll og behagelig måte. Kvintetten overspille­r ikke, men krydrer de ti gode sangene på en dynamisk og lekker måte enten det handler om en energisk rockelåt som «Cumberland Gap» eller den søkende og såre «Tupelo».

Her er også noen bitende og gnagende spor som «White Man’s World», som er en direkte kritikk til president Donald Trump, og den gripende «Anxiety», som antagelig handler om nervene som rører seg i kroppen etter mange år med høyt alkoholfor­bruk.

Jason Isbell er edru nå. Han nyter den tilstanden. Han er kreativ, og han framstår som en av de beste sangskrive­rne innen denne sjangeren akkurat nå. Tittelen på albumet, «The Nashville Sound», kan gi inntrykk av at det er mye country her. Det er det ikke. Bare litt. Jason Isbell er først og fremst en rocker. På et usedvanlig høyt nivå, samtidig som appellen er stor.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway