Fædrelandsvennen

Vurderer å endre til 4-3-3-formasjon

– Jeg ønsker at vi skal være så pass fleksible at vi skal klare å bytte litt fram og tilbake, sier Start-trener Steinar Pedersen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no STEFFEN STENERSEN

– Vi har veldig tro på den retningen vi har valgt, men det har ikke noe med systemet å gjøre, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelands­vennen.

Etter en periode med fire tap på de siste fem kampene, og med tre kamper igjen å spille før Start og 1. divisjon tar et par ukers ferie, er det tid for Starts trenerteam å finne ut hvordan man skal snu den vonde trenden.

Et grep kan bli å endre formasjon. Pedersen har sverget til 4–4–2 så langt denne sesongen, men det kan bli aktuelt å endre til 4-3-3.

– FLEKSIBLE

– Det er ting vi vurderer hele tida, for å få maks ut av laget vårt. Det er en litt større operasjon å legge om til 4-3-3, enn å gjøre små varianter av det 4-4-2-opplegget som vi har spilt med til nå. Vi er hele tiden på jakt etter hva som skal gjøres bedre, sier Pedersen.

– Jeg ønsker at vi skal være så pass fleksible at vi ut fra motspill og forventnin­ger til motstander­en, skal klare å bytte litt fram og tilbake. Det går på spillertyp­er, hva vi er best på og hvor vi får mest ut hver enkelt, sier han.

Spesielt spissplass­en er, og har vært, en floke å løse for Pedersen i dagens formasjon. Med skadeplage­ne som har preget troppen, har det til tider vært vanskelig å finne to spisser som kan spille samtidig. Derfor har også midtbanesp­iller Niels Vorthoren for det aller meste spilt på topp denne sesongen.

Det vil bli enklere med en 4-3-3. Med Dany N’guessan og Lasse Sigurdsen tilbake fra skade, i tillegg til Dennis Antwi, vil man ha en reel konkurrans­e om den ene spissplass­en.

– VURDERER HELE TIDA

Med Daniel Aase og Espen Børufsen på hver sin kant, vil du ha innleggsst­erke spillere som vil nyte godt av en spiller med duellkraft på topp.

På midtbanen har man flere valg sentralt. Niels Vorthoren, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjánss­on og Nigel Reo-coker er alle alternativ­er for den sentrale midtbanepl­assen. Flere av dem kan også spille indreløper.

Det kan også Thomas Zernichow. Så langt har den tidligere Vindbjarts­pilleren vært ute i kulda, og trives aller best som indreløper i 4-3-3. Zernichow har også tatt steg de siste ukene, og på lagets to fellesøkte­r denne uka har han vært meget god.

Eirik Wichne spiller i dag høyreback, men kan være et alternativ som indreløper. Da vil man plutselig ha to løpssterke midtbanesp­illere med stor fart i beina.

– Det er dette vi sitter og vurderer hele tida. Hvem er gode der, hvem er mellomroms­spillere, hvem er bakromsspi­llere. Hvilke spisstyper har du på innlegg. Vi er hele tiden på jakt etter små justeringe­r i spillet som gjør oss bedre, sier Pedersen.

Pedersen var som spiller høyreback i 4-3-3 under Tom Nordlie, mens assistentt­rener Andreas Jenssen hadde stor suksess sammen med Arne Sandstø i Jerv i fjor – i samme formasjon.

Formasjons­endringen kommer trolig ikke til kampen mot Levanger. Så langt denne uka har Start ikke øvd inn ny formasjon på trening.

Søndagens bortekamp må Start spille uten Erlend Segberg, som er suspendert. Ut fra torsdagens trening kunne det se ut som Nigel ReoCoker får plassen ved siden av Kristjanss­on på midten.

– Vi har noen muligheter. Vi må analysere Levanger, og finne ut hva som passer best til den kampen, sier Pedersen.

– Så er det sånn med sosiale medier at det er ofte de som har mest på hjerte av negative ting som kommer fram. Jeg tror det er like mange som er fornøyd med oss, som de som er kritiske. Men supportern­e er kravstore, og det liker jeg, sier Larsen.

TRE POENG MOT LEVANGER

Søndag venter Levanger til en knalltøff bortekamp i Trøndelag. Med tap vil Start bli passert av nettopp Magnus Powells gut- ter. Simon Larsen kjenner et ekstra ansvar som kaptein når laget er inne i dårlige perioder.

– Det aller viktigste er at vi har troen på oss selv. Det er viktig at folk er trygge i de posisjonen­e de spiller i, og at det er en aksept innad i gruppa at folk ikke er redd for å by på seg selv. Der tenker jeg at min posisjon i gruppa er viktig, sier Larsen.

Som har en klar melding før kampen mot Levanger.

– Vi skal opp der og hente tre poeng. Mange spillere ser bra ut og er klare for å gjøre en god jobb. Så skal heve oss noen hakk i de avgjørende situasjone­ne.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start-kaptein Simon Larsen liker at supportern­e stiller krav til ham og laget.
FOTO: NTB SCANPIX Start-kaptein Simon Larsen liker at supportern­e stiller krav til ham og laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway