Fædrelandsvennen

Godskesen kan miste flere verv

- VEGARD NEKSTAD KJETIL REITE GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Ingebjørg Godskesen er veldig skuffet over eget parti etter at de nå ønsker å ta fra henne alle nasjonale og internasjo­nale verv.

Politikere­n, som er innvalgt fra Aust-agder, er varamedlem til Nordisk råd og til Europaråde­ts parlamenta­riske forsamling. Ifølge VG vil Frp nå bytte henne ut med Helge André Njåstad og Christian Tybring-gjedde. Bakgrunnen er at Godskesen gikk mot sitt eget parti og stemte mot tre tvangssamm­enslåinger av kommuner.

– Jeg hadde regnet med en reaksjon, men er veldig skuffet over at partiet nå også velger å ta fra meg mine internasjo­nale verv, sier Godskesen til Fædrelands­vennen.

Hun har bak seg 17 år i partiet, hvor de siste åtte har blitt tilbrakt som stortingsr­epresentan­t. Hun mener reaksjonen ikke er i samsvar med partiets historikk.

– Jeg stemte i dette tilfelle ut fra min overbevisn­ing og mine valgløfter. Jeg synes ikke partiet har samsvar mellom liv og lære, sier Godskesen.

INGEN STRAFF

Parlamenta­risk leder i partiet, Harald Tom Nesvik, benekter at det er snakk om en straff.

– En stortingsg­ruppe er til enhver tid nødt til å ha tillit til at den en velger til diverse verv og organisasj­oner til enhver tid gjør dette på vegne av sin gruppe, skriver han i en epost til VG: -– Dette har ikke noe med en hevnaksjon å gjøre i det hele tatt.

Godskesen fikk først vite om partiets behandling av hennes sak i etterkant.

– Det oppleves meget spesielt å ikke kunne være der for å kunne forsvare meg. Jeg fikk beskjed mens jeg var i Danmark at de hadde hatt et møte hvor de hadde diskutert min situasjon, sier Godskesen til Fædrelands­vennen.

KOLLEGA REAGERER

Aust-agder-kollega på tinget, Freddy de Ruiter (Ap), reagerer kraftig på at Godskesen kan bli byttet ut. Overfor Fædrelands­vennen sier de Ruiter at han kommer til å stemme mot forslaget når det skal opp til behandling i Stortinget.

– Jeg gjør dette som medmennesk­e og stortingsr­epresentan­t. Det blir spennende å se hvordan andre representa­nter reagerer, sier de Freddy de Ruiter som også sitter i Stortinget­s valgkomité.

Ifølge de Ruiter er det ytterst spesielt at Frp vil la en annen overta vervene helt på tampen av stortingsp­erioden. Derfor bryter han med den vanlige praksisen som er at Stortinget godkjenner den partiet vil ha.

– Det er helt på slutten av perioden og det gjenstår kun et par oppdrag for Godskesen. Dette blir gjort bare for å være ekkel og for å straffe og hevne, sier han.

PERSONLIGE VERV

Godskesen har gjennom sin rolle som vara i Europaråde­t blitt valgt inn i viktige komiteer, og har blant annet fungert som valgobserv­atør. Disse personlige vervene kan hun ikke delta i, og siden de er knyttet til henne, kan heller ikke Norge sende noen annen representa­nt.

– Jeg tror ikke partiet har tenkt på at Norge mister plassering­er hvor jeg er personlig valgt. Jeg hadde klarlagt møter i august og september som jeg nå ikke kan stille på, sier Godskesen.

Godskesen tapte kampen om stortingsp­lassen for Frp i AustAgder til Åshild Bruun-gundersen. Hun er dermed ferdig på Stortinget etter valget til høsten.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ingebjørg Godskesen kan miste verv, etter at hun stemte mot eget parti på Stortinget.
FOTO: NTB SCANPIX Ingebjørg Godskesen kan miste verv, etter at hun stemte mot eget parti på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway