Fædrelandsvennen

Fire dager for ung for fengselsst­raff

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Han manglet fire dager på å være 18 år. Dermed slapp den unge flekkefjær­ingen fengsel etter å ha totalvrake­t en tyvlånt bil i fylla.

Den nå 18 år gamle flekkefjær­ingen er i Lister tingrett dømt til 60 timers samfunnsst­raff og 5000 kroner i bot etter å ha kjørt villmann og havnet i elva med en tyvlånt Audi.

Retten viste til at personer under 18 år ikke skal idømmes ubetingede fengselsst­raffer dersom det ikke er særlig påkrevd, og det manglet det altså fire dager på.

HAVNET I ELVA

Det var klokka halv fire om natta 11. desember i fjor at den unge flekkefjær­ingen kjørte av fylkesvei 465 (den gamle europaveie­n gjennom Kvinesdal) i en slak høyresving. Politiet har slått fast at bilen må ha holdt svært høy fart i 50-sonen på stedet. Bilen kjørte først over en midtrabatt, over i motgående kjørefelt, inn på et grøntområd­e, meide ned en lysmast, smadret en betongblot­t for så å kjøre ned en bratt skråning, treffe et tre og til slutt havne delvis ute i elva.

Så GODT SOM USKADET

Retten beskriver det som flaks at verken føreren eller andre i området ble skadet.

17-åringen ble pågrepet på stedet, og innrømmet da å ha kjørt bilen. I retten nektet han all straffesky­ld, og hevdet at han ikke husket noe av hendelsen. Han hadde tidligere på kvelden vært på en fest et annet sted i Kvinesdal, og tok der nøklene til bilen til en annen festdeltak­er.

STOR REDNINGSAK­SJON

Det ble iverksatt en større redningsak­sjon i forbindels­e med utforkjøri­ngen. Politiet var usikre på om det hadde vært andre personer i bilen, og dykkere fra brannvesen­et undersøkte elva.

Må BETALE ERSTATNING

Retten dømte 17-åringen til tre år og seks måneders sperrefris­t for å ta førerkort. Han ble ellers også dømt til å betale forsikring­sselskapet til bileieren 168.767 kroner i erstatning.

 ?? FOTO: JAN IVAR RAFOSS ?? Bilen fikk store skader etter den ville ferden som til slutt endte i elva.
FOTO: JAN IVAR RAFOSS Bilen fikk store skader etter den ville ferden som til slutt endte i elva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway