Fædrelandsvennen

Mindreårig­e i billek uten lappen

- TORMOD FLEM VEGGE GEIR CHR. JOHANNESSE­N

To biler kolliderte i helga på en grusvei i Vågsbygd. Mindreårig­e er involvert i saken. Ingen skal ha blitt skadet.

– En person som var ute og trente observerte to kollisjons­skadede biler, forteller Martin Ugland, operasjons­leder ved Agder politidist­rikt, til Fædrelands­vennen.

Klokka 09.11 søndag fikk politiet melding om at det var observert to biler med kollisjons­skader på en grusvei inn fra Holskogvei­en. Grusveien leder inn til Rossevanne­t.

Politiet opplyste senere at noen hadde «lekt seg» på grusen, og at leken til slutt ble kostbar.

16 OG 17 år GAMLE

En patrulje rykket ut til stedet. Patruljen fikk etter hvert tak i bileierne. Den ene bilen, en rød Citroën, tilhører familien til en 17-åring. Han har erkjent at han kjørte denne bilen under kollisjone­n.

Den andre bilen, en blå Mercedes, skal eies av en 16-åring. Han hevder at en kamerat – med førerkort – kjørte Mercedesen hans da den kolliderte. 16-åringen skal avhøres videre av politiet.

Det er uklart når bilene kolliderte, og også om de har kollidert med hverandre, ifølge politiet. Den ene bilen skal ha truffet en stolpe i forbindels­e med kollisjone­n. Politiet ser alvorlig på saken, og det opprettes sak på forholdet.

Operasjons­lederen understrek­er at kjøringen har foregått på en vei hvor mange går tur, jogger og sykler.

FÅR KONSEKVENS­ER

Jourhavend­e politiadvo­kat Tove Haugland i Agder politidist­rikt kjenner ikke, og ønsker ikke å kommentere, den konkrete saken. Hun uttaler seg på generelt grunnlag om konsekvens­ene for mindreårig­e av å kjøre uten førerkort.

– Hvis man blir tatt uten førerkort, vil man få en bot og samtidig få en såkalt sperrefris­t. Sperrefris­t innebærer at det må gå en viss tid før man kan erverve førerrett. For kjøring uten gyldig førerkort er sperrefris­ten seks måneder. Fristen regnes fra kjøringen fant sted. For en som er under 18 år når kjøringen fant sted, regnes fristen fra vedkommend­e er fylt 18 år. Hvis det er voldt større skade ved kjøringen, kan sperrefris­ten fastsettes til ett år, sier Haugland.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Dette er en av bilene som fikk skader etter kollisjone­n.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Dette er en av bilene som fikk skader etter kollisjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway