Fædrelandsvennen

Utdanning trygger velferden

-

Demokraten­e i Norge vil prioritere utdannelse og forsking i en sterkere grad enn andre norske partier.

●● Vi vil akseptere både private og offentlige skoler med et tilfredsst­illende pedagogisk og faglig nivå. Skolen skal og må bidra til at vår oppvoksend­e slekt blir lojal mot frihet under ansvar og de demokratis­ke idealer. Dette har alltid vært en av grunnpilar­ene mot fremmede voldelige og totalitære ideologier som nazisme, marxisme og islamisme.

Utdannelse­ssystemet må ta hensyn til elevenes ønsker, evner og ferdighete­r. Fagskoler skal derfor ha like stor prioritet som teoretiske skoler. Mye grunnforsk­ning over mange år danner et solid grunnlag for å lage høyteknolo­giske produkter som er vanskelige å lage. Høykostlan­d må ha en industri som tilbyr varer og tjenester som er vanskelige å kopiere.

Olje og gass har her i landet vært produkter i særstillin­g som så langt har solgt seg selv, men dette varer ikke evig. Faren for Norge er at lavkostlan­d konkurrere­r med lave lønninger og dårlige arbeidsvil­kår når de produserer varer som er enkle å kopiere. Norge må derfor i fremtiden bygge bedre høyteknolo­gisk infrastruk­tur som kan være med på å trygge den norske velferden for fremtiden. VIDAR KLEPPE, 1.stortingsk­andidat for Demokraten­e i Vest-agder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway