Fædrelandsvennen

– Årets høydepunkt her i Vennesla

Med værgudene på riktig side spilte artister som Ida Maria, Hellbillie­s, Return og Stage Dolls for 3000 festglade venndøler lørdag kveld.

-

– Vi er her for å treffe kjentfolk og for å støtte bygda! Det er jo ikke så mye som skjer i Vennesla, så dette er jo et av høydepunkt­ene hvert år, sier Carmen Løyning, som tok turen til årets Hunsfest sammen med venninnene Mimmi Nguyen og Vilde Nevestad.

Utover kvelden entret artister som Hellbillie­s, Ida Maria, Greni, Syvert Gustavsen Dale, Return, Stage Dolls og Gjenklang scenen, til stor applaus fra de 3000 frammøtte. Artisten Greni var den som åpnet festen i sommersola.

– Hunsfest! Det er helt nydelig å være her i dag med dere alle sammen, roper artisten Greni, som åpnet sommerfest­en i over 20 grader i Hunsfos Næringspar­k lørdag kveld.

– KAN DET BLI BEDRE?

Noen av dem som koste seg ekstra mye var tilskuerne Andreas Øidna og Svein Malko, som primært sett tok turen for å nyte finværet, og skåle i takt til Hellbillie­s sine klassikere som «20 år på vegen» og «Den Finaste Eg Veit».

– Hellbillie­s er herlig musikk! Det er god stemning her på Hunsfest og sola skinner. Kan det bli bedre? Dette er årets høydepunkt her i Vennesla, sier Øidna entusiasti­sk, og gir kommentare­n videre til Malko:

– Jeg er helt enig, men jeg må også legge til at det blir gøy å høre Ida Maria i dag, hun er kjempeflin­k, legger han til.

EN MILLION I BARSALG

Arrangør og festivalsj­ef, Jørgen Skauge, sier til Fædrelands­vennen at han er godt fornøyd med at rundt 3000 tilskuere tok turen til årets Hunsfest lørdag kveld.

– Med 3000 tilskuere inne og et hittil salg på over en million i barene, så må jeg si meg lettet. Det er nok trygt å si at alt blir betalt og at dette går rundt, slik at vi kan begynne å planlegge neste års runde. I år har vi også flere samarbeids­partnere og byttetjene­ster enn før, så det er også en årsak til at dette går rundt.

– Så det mørkt ut for noen uker siden?

– Litt, siden billettsal­get har gått veldig tregt i år. Men heldigvis kom de fantastisk­e værmelding­ene, så salget har gått unna de siste dagene. Det er jeg veldig glad for.

Videre sier Skauge at en vesentlig forskjell fra i fjor er en betydelig mindre andel av Kristiansa­ndere i publikum.

– I fjor kom det fire fulle busser fra Kristiansa­nd, mens i år var det bare en halv buss. Det skyldes nok det at byen har så mange andre tilbud på sommeren, som Sommer på Torvet, tirsdagsko­nsertene på Fiskebrygg­a, Palmesus, og ikke minst den kommende Elton John-konserten, avslutter festivalsj­efen.

Sommerfest­en i Hunsfos Næringspar­k ble avsluttet med Stage Dolls og Return, som var på plass for å servere klassikere fra det glade 80-tall.

– Vennesla! Er det noen her som husker 80-tallet? sier vokalist i Stage Dolls, Torstein Flakne, etterfulgt av folkejubel og hitlåten «Love Cries».

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Hellbillie­s samlet den store folkemengd­en foran scenen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Hellbillie­s samlet den store folkemengd­en foran scenen.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Venninnene Vilde Nevestad (t.v.), Carmen Løyning og Mimmi Nguyen fra Vennesla koste seg.
FOTO: KRISTIAN HOLE Venninnene Vilde Nevestad (t.v.), Carmen Løyning og Mimmi Nguyen fra Vennesla koste seg.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Artisten Ida Maria høstet stor applaus for låten «Steal Your Boyfriend».
FOTO: KRISTIAN HOLE Artisten Ida Maria høstet stor applaus for låten «Steal Your Boyfriend».
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Vokalist i Stage Dolls, Torstein Flakne.
FOTO: KRISTIAN HOLE Vokalist i Stage Dolls, Torstein Flakne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway