Fædrelandsvennen

Champions League gir Vipe

Vipers må prioritere samhandlin­g rått i forberedel­sene til sesongen dersom de skal innfri målet om Champions League i Aquarama i høst.

-

– Vi må bruke august ekstremt godt. Vi har ikke god tid på oss, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Mandag sender han alle spillerne som ikke har vært gjennom testene på landslaget, til omfattende tester på Olympiatop­pen Sør. Dette gir muligheter til individuel­l tilpasning til treningspr­o- grammet i juli, når spillerne får fri fra fellestren­ing.

SEKS NYE SPILLERE

Etter at Vipers ble nummer to i sluttspill­et, er de så godt som sikret kvalifiser­ing til Champions League, selv om de ennå ikke har fått den endelige bekreftels­en fra det europeiske håndballfo­rbundet, EHF. Avgjørelse­n faller 24. juni.

– Vi regner det som 95 prosent sikkert at vi er med, sier Gabrielsen.

Derfor forbereder de seg deretter, og kvalifiser­ingen, som går 9.10. september, har de søkt om å få spille i Aquarama – ei uke etter serieåpnin­gen mot Glassverke­t. Med seks nye spillere i stallen, betyr det at Vipers må bruke sommeren effektivt for å være samspilte til de risikerer å møte noen av Europas beste lag.

– Franske Brest kan for eksempel bli motstander, og de har verdenskla­ssespiller­e på alle plasser, sier Gabrielsen, og nevner også tyske Thüringen som ei mulig tøff nøtt.

Han skisserer følgende utfordring:

– Den største er å få satt sammen laget. Det brukte vi tid på i fjor, og i år har vi flere nye spillere som skal innlemmes i konseptet vårt. Mesteparte­n av juni har allerede gått bort fordi vi har hatt fem spillere på landslagss­amling i Portugal. Heldigvis får vi ti dager i slutten av juni, men vi skulle gjerne hatt bedre tid, sier Gabrielsen - vel vitende om at laget har ferie fra fellestren­inger i hele juli.

Landslagsb­ack, Emilie Hegh Arntzen, har foreløpig kun hatt én trening med sine nye lagvenninn­er.

– Å bli kjent med spillerne og spillet, tar nok litt tid, men heldigvis har jeg spilt med flere av dem på landslaget, og ofte er det de samme trekkene som går igjen i ulike lag, med bare litt forskjelli­g utgangspun­kt. Derfor tror jeg ikke det skal bli noe problem, sier Hegh Arntzen.

SIKTER IKKE MOT SERIEGULL

Selv om mulig Champions League-spill i år er ren bonus da det først er sesongen 2018/19 de har satt det som mål, har den gjeveste klubbturne­ringen i Europa allerede høy prioritet.

– Det er veldig viktig for oss. Vi har allerede en veldig god stall som er god nok til å bite fra seg i Champions League. Men vi ønsker å prestere på alle arenaer, både i serie, NM, sluttspill

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway