Fædrelandsvennen

Vindbjart rotet bort seieren på overtid

- NICOLAI GAUSTAD OLSEN

Venndølene ledet 2–0 da fem minutter gjensto av kampen, men to sene Hødd-mål ødela hjemmejube­len.

Vindbjart så ut til å gå mot tre nye poeng da Øyvind Gausdal økte Vindbjarts ledelse til 2–0 med sju minutter igjen. Men slik skulle det ikke. Hødd, med ti mann på banen, klarte å få med seg ett poeng fra Moseidmoen. Og utlignings­målet kom på overtid.

RØDT KORT

Det var ikke det helt store som skjedde foran begge målene i den 1. omgangen, i alle fall var det ingenting å skrive hjem om i målprotoko­llen. Det eneste nevneverdi­ge var at Hødds Jan-lennart Urke ble sendt av banen med et direkte rødt kort fem minutter før pause.

Det fikk Vindbjart utnyttet allerede tidlig etter hvilen. Kim Kvaalen sendte Vindbjart i føringen, og da fikk hjemmelage­t mer kontroll på kampen.

GAUSDAL ØKTE

For en snau uke siden vant Vindbjart 5–2 mot Fana, og Steinar Skeies menn så ut til å ta nok en verdifull trepoenger da storscorer Øyvind Gausdal la på til 2–0 med kun sju minutter igjen på klokka.

Nærmest rett fra avspark skapte Hødd ny spenning i kampen da Bader Rahhoui reduserte til 2–1. Og gjestene fra Ulsteinvik var ikke ferdige der. På overtid så dommeren en holding inne i feltet og pekte på ellevemete­rsmerket. Torbjørn Kallevåg satte straffen i mål og sørget for at det endte med poengdelin­g i Vennesla.

Vindbjart står etter denne kampen med åtte poeng etter ti spilte serierunde­r, og ligger dermed fortsatt under nedrykksst­reken. Skeies menn har sluppet inn hele 22 mål så langt i serien.