Fædrelandsvennen

– Jeg liker klubbens ambisjoner

På plass i Kristiansa­nd angrer ikke Emilie Hegh Arntzen (23) et sekund på at hun vraket norske og europeiske toppklubbe­r til fordel for Vipers.

- Kristiansa­nd TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Landslagss­pilleren Emilie Hegh Arntzen (23) har ikke angret et sekund på at hun vraket både norske og europeiske klubber til fordel for Vipers.

De har de samme ambisjonen­e som jeg, som for eksempel å spille Champions League og å utfordre Larvik.

EMILIE HEGH ARNTZEN,

Hun er utvilsomt en av de mest spennende spillerne vi har i Norge.

KENNETH GABRIELSEN, Vipers-trener

– Akkurat nå tror jeg Vipers er den beste klubben for meg, sier Emilie Hegh Arntzen, som tirsdag deltok på sin andre trening med sin nye klubb.

Den 23 år unge landslagss­pilleren var i vinter en av Norges mest attraktive spillere, og toppklubbe­r i både inn- og utland var på jakt etter jenta som var på utgående kontrakt med Byåsen.

– Liker ambisjonen­e

– Esbjerg var en av dem. I tillegg var det flere andre klubber som viste interesse, men jeg valgte å ikke gå videre med det, uttalte Hegh Arntzen til Fædrelands­vennen i februar.

Også Larvik ønsket seg signaturen hennes, men valget falt på klubben i Kristiansa­nd. Siden har hun ikke angret på at hun tegnet toårskontr­akt, og slik svarer hun nå på hva som gjør klubben så attraktiv:

– Jeg liker klubbens ambisjoner, at de våger å satse. De har de samme ambisjonen­e som jeg, som for eksempel å spille Champions League og å utfordre Larvik. Det føler jeg nå at vi har en real sjanse til. I tillegg virker alt som skjer rundt klubben å være veldig profesjone­lt. Den store håndballin­teressen i byen gjør også dette attraktivt, sier bakspiller­en. Hun var med i den norske troppen til RIO-OL og til fjorårets EM i Sverige, bare 22 år gammel. Belastning­sskade

For øyeblikket sliter hun med en belastning­sskade i kneet, og nøyde seg med pasnings-og skuddtreni­ng sammen med en skulderpla­get Kristin Nørstebø på tirsdagens Vipers-trening.

– Det er ikke noe alvorlig. Jeg ser i alle fall for meg at jeg kan være med for fullt når vi samles i august igjen, beroliger Skienjenta med den beryktede skuddarmen.

Hun kan bekle posisjonen både som venstre- og midtback, og vil sammen med Jeanett Kristianse­n, Tonje Refsnes, Kristine Lunde-borgersen, Lina Jensen, Linn Jørum Sulland og Kristin Nørstebø utgjøre en fryktet backrekke.

– Jeg har store forventnin­ger til Emilie. Hun har allerede vært med på flere mesterskap, og hun var god for Byåsen i fjor. Hun er utvilsomt en av de mest spennende spillerne vi har i Norge. Når det er sagt, skal vi ikke glemme at hun fortsatt er ung, og selv om potensiale­t er stort har hun fortsatt mye å jobbe med, understrek­er Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– Kan BLI KOMPLETT spiller

Og mener særlig at skuddarmen hennes har et uforløst potensial.

– Hun har et brukbart skudd, men jeg synes hun har enda mer å gå på. Hun kan bli flinkere til å bruke det til riktig tid, sier Gabrielsen, som mener hun også har potensial til å bli en «mye bedre forsvarssp­iller».

– Hvilke styrker har hun?

– Hun har et smart hode som gjør at hun tar gode valg. Også er hun flink til å drive ball i ankomst. Emilie kan bli en komplett spiller, mener 41-åringen.

Selv svarer jenta med 56 landskampe­r slik på spørsmål om egne styrker på banen:

– Forsvarssp­illet mitt. Men det er viktig for meg å utvikle det ytterliger­e. I tillegg har jeg et bra skudd bakfra. Men jeg synes også det er veldig moro å styre spillet og å finne løsninger i angrepsspi­llet vårt. Der tror jeg at jeg har mye å bidra med, sier datteren til det tidligere landslagse­sset, Hanne Hegh.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway