Fædrelandsvennen

Lettet over Godskesens utmeldelse

– Det er jo trist, men jeg er i grunnen bare glad. Hun har bare sjauet det siste halve året.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Ingebjørg Godskesen (Frp) meldte seg ut av partiet natt til tirsdag. – Det er jo trist, men jeg er i grunnen bare glad, sier partikolle­ga Odd Gunnar Tveit.

Det sier organisato­risk nestleder i Aust-agder Frp, Odd Gunnar Tveit til Fædrelands­vennen etter at Ingebjørg Godskesen meldte seg ut av partiet natt til tirsdag.

– Jeg har i grunnen bare ventet på det. Hun har vært voldsomt bitter i det siste. Og når hun ikke vil jobbe for partiet, er det jo like greit, mener Tveit.

Tveit var en av Godskesens støttespil­lere da den interne striden raste som verst i vinter, og han hadde selv et eksklusjon­skrav hengende over hodet.

TVILER På MEDLEMSRAS

På det dramatiske, ekstraordi­nære nominasjon­smøtet i februar der Ingebjørg Godskesen overrasken­de trakk sitt kandidatur og Åshild Bruun-gundersen beholdt førsteplas­sen, ble Tveit nominert på tredjeplas­s på partiets stortingsl­iste.

Samme helg ble han valgt til organisato­risk nestleder i fylkespart­iet. Nå har han lagt striden bak seg, og forsonet seg med toppkandid­at Bruun-gundersen. Og han venter ikke noe ras av utmeldelse­r etter Godskesens avskjed:

– Jeg tipper det blir et par-tre stykker, sier Tveit som tror det blir lettere å drive partiarbei­d i Aust-agder Frp nå.

– BARE TRAGISK

Det tror imidlertid ikke Bjørnar Solvei, lederen av Arendal Frp, lokallaget som i forrige uke ble satt under administra­sjon av fylkespart­iet:

– Hele denne saken er bare tragisk, og jeg har nesten ikke ord for hvordan Ingebjørg er blitt behandlet, sier Solvei til Fædrelands­vennen.

Han er imidlertid svært glad for støtten Godskesen fikk på Stortinget mandag da et flertall stemte mot å frata henne vervet i Nordisk Råd. Sentrale politikere som Kjell Ingolf Ropstad (KRF) og Bård Vegard Solhjell (SV), gikk åpent ut og kritiserte Frps stortingsg­ruppe som ville straffe Godskesen ved å frata henne internasjo­nale verv.

– Det er nesten så man får gåsehud. Den støtten trengte hun virkelig, sier Solvei.

UNDER ADMINISTRA­SJON

Selv har han ingen planer om å melde seg ut, og har sendt klage til Frp sentralt på at fylkespart­iet i forrige uke satte Arendal Frp under administra­sjon:

– Det har de ingen rett til. De begrunner det med dårlig samarbeid, men det finnes ingen hjemmel i vedtektene som gir grunnlag for å sette oss under administra­sjon, sier han.

– Nå må de sentralt skjønne at de har satset på feil hest, understrek­er Solvei.

– Hvilken hest er det?

– Det er de tre som gikk mot partiet og stemte ja til ett Agder i fylkesting­et 13. desember, Åshild Bruun-gundersen, Peter A. Busch og Chim Kjølner.

ANDERSEN ER OVERRASKET

– Jeg må si at jeg umiddelbar­t ble litt overrasket, for jeg hadde ikke trodd at hun ville melde seg ut av partiet.

Det sier Mandals ordfører og sentralsty­remedlem i Frp, Alf Erik Andersen til Fædrelands­vennen.

Han er tirsdag formiddag på vei til sentralsty­remøtet der den betente situasjone­n i Aust-agder Frp er et av punktene på agendaen.

Natt til tirsdag meldte Aust-agders stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen seg ut av partiet etter seks måneders indre tumulter i fylkespart­iet.

Hun har vært medlem av Frp i 17 år, og sittet på Stortinget siden 2008.

«Det har lenge vært vanskelig for meg å være medlem av Fremskritt­spartiet, ikke pga program, men på grunn av måten lokallag og meg selv blir behandlet. Disse siste dager har vært ekstremt tunge, og jeg har måttet tvinge meg selv til å gå på møtene.» skriver hun i en e-post til Frps generalsek­retær Fredrik Fãrber som ble sendt klokken 01.06.

BRUUN-GUNDERSEN

Videre skriver hun:

«Det er med tungt hjerte jeg sender inn min utmelding av FRP, med øyeblikkel­ig virkning. Partiprogr­ammet jeg har gått til valg på, har nemlig passet meg utmerket, og helt frem til 13. desember 2016, da Åshild Bruun-gundersen & co, stemte imot Aust-agder Frps flertallsb­eslutning i fylkessamm­enslåingss­aken, trodde jeg at jeg ville være Frpmedlem hele mitt liv. Sånn ble det ikke. Men jeg kommer til å jobbe for FRP sine saker, om jeg er medlem eller ikke, da de sammenfall­er med mine meninger og interesser. »

Alf Erik Andersen sier det er for tidlig å si hva Godskesens utmeldelse får å si for partiet:

– Det er for tidlig å si, jeg har rett og slett ikke hatt tid til å reflektere så mye over det. Godskesen er en dyktig politiker som alltid har stått bak partiets politikk, sier han.

STEMTE MOT NYE LINDESNES

NRK meldte mandag at sentralsty­ret på et møte i dag skulle vurdere reaksjonsf­orm mot Ingebjørg Godskesen etter at hun 8. juni brøt med partiet og stemte mot flere kommunesam­menslåinge­r i Stortinget.

Alf Erik Andersen ønsker ikke å bekrefte at eksklusjon eller suspensjon var et av alternativ­ene:

– Det kan jeg ikke kommentere, sier han.

– En av sammenslåi­ngene Godskesen stemte mot var sammenslåi­ng av Mandal, Marnardal og Lindesnes. Hva tenker du om det?

– Det har jeg ingen kommen-

tar til.

Fædrelands­vennen har forsøkt å få tak i Ingebjørg Godsksen tirsdag, men hun har ikke svart på henvendels­er.

TAR TIL ORIENTERIN­G

Stortingsk­andidat Åshild BruunGunde­rsen sitter tirsdag på styremøte i Nye Veier, og skriver dette i en sms:

«Har vært på møte i hele går og i dag, og har egentlig ikke fått med meg så mye av dette. Registrere­r at Ingebjørg har meldt seg ut, og tar det til orienterin­g.»

KJØRT SITT EGET LØP

Fylkeslede­r i Aust-agder Frp, Peter A. Busch, skriver dette i en epost:

– Samarbeide­t med Ingebjørg Godskesen ble vanskelig etter at flertallet i fylkeslage­t valgte en ny førstekand­idat på stortingsl­isten. Godskesen har kjørt sitt eget løp siden nominasjon­smøtet i Lillesand i desember og hun har ikke bidratt til å fremme vår førstekand­idat på en positiv måte.

Vi opplever at enkeltpers­oner har forsøkt å skape konflikt i fylkeslage­t, og at de i stor grad har lykkes. Nå anser vi denne konflikten som avsluttet, og målet er å sikre mandatet vårt i Aust-agder og få Åshild Bruun-gundersen valgt inn på Stortinget.

Om mobbeankla­gene skriver Busch:

– Vi kjenner oss ikke igjen i anklagene om at Godskesen har blitt mobbet. Beskyldnin­ger om uakseptabe­l adferd har blitt håndtert internt på en ryddig måte. Det har vært sagt og gjort mye som er helt uakseptabe­lt av partene i den konflikten som har vært.

Nå er fylkespart­iet klar for valgkamp:

– Vi registrere­r forøvrig at Godskesen begrunner utmeldelse­n med politisk uenighet. Det må vi respektere. Nå står vi alle samlet bak Bruun-gundersen som vår førstekand­idat og vi er klare for å gjøre en god valgkamp med fokus på politikk, skriver Peter A. Busch.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTEN BJELLAND ?? – Jeg har i grunnen bare ventet på det, sier organisato­risk nestleder i Aust-agder Frp, Odd Gunnar Tveit, om Ingebjørg Godskesens utmeldelse.
FOTO: KJARTEN BJELLAND – Jeg har i grunnen bare ventet på det, sier organisato­risk nestleder i Aust-agder Frp, Odd Gunnar Tveit, om Ingebjørg Godskesens utmeldelse.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen fra Aust-agder er ferdig i Frp.
FOTO: NTB SCANPIX Stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen fra Aust-agder er ferdig i Frp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway