Fædrelandsvennen

Hovedutval­get vil ikke anbefale ny Filadelfia-skole

- MARIE N. KALVEHAGEN

Hovedutval­get for kultur og utdanning i Vest-agder fylkeskomm­une vil ikke anbefale Utdannings­direktorat­et at Filadelfia får starte ny videregåen­de skole i Kristiansa­nd.

– Flertallet i utvalget frykter som fylkesrådm­annen at en ny kristen videregåen­de skole vil svekke det offentlige skoletilbu­det, sier leder i Hovedutval­get for kultur og ut- danning i Vest-agder fylkeskomm­une, Anne Ma Timenes.

Hun ga fylkesrådm­annens forslag til vedtak motstand under mandagens møte. Timenes fikk ikke med seg fire representa­nter fra Arbeiderpa­rtiet, én fra Venstre og én fra Høyre. Dermed ble vedtaker negativt.

– Jeg er overrasket, for jeg trodde at flertallet ville gå mot fylkesrådm­annens vedtak, men slik ble det ikke. Spesielt overrasket er jeg over representa­ntene fra Høyre og Venstre, sier Timenes videre.

SIKRE OFFENTLIG TILBUD

En av dem som stemte for fylkesrådm­annens forslag om å si nei, var utvalgsmed­lem Beate Marie Johnsen fra Venstre.

– Det er veldig viktig å sikre et godt offentlig tilbud. Med det elevgrunnl­aget vi har i dag ville den nye skolen medført en fragmenter­ing av skoletilbu­det, hvor elevene ikke ville fått den bredden de har krav på, sier Johnsen.

Timenes mener på sin side at det ikke er grunnlag for argumentet om en svekkelse av det offent- lige skoletilbu­det.

– Jeg tror det ville gått fint. Vi har allerede et delvis offentlig tilbud, og det er vår oppgave å sørge for at dette tilbudet er like godt som de private. Samtidig ville friskolen vært et tilbud for elever fra hele landet, sier Timenes.

HÅPER På DIREKTORAT­ET

Geir Stomnås, styreleder i Kristen Videregåen­de Skole Kristiansa­nd og medpastor i Filadelfia Vennesla tar ikke fylkeskomm­unenes vedtak som en slutt på pro- sjektet.

– Vi er selvsagt skuffet over at de ikke vil gi oss en anbefaling, men vi har håp om at Utdannings­direktorat­et vil gi oss et positivt svar, sier Stomnås.

Stomnås viser til utvidelsen av Filadelfia­s eksisteren­de videregåen­de skole i Vennesla.

– Fylkeskomm­unene var også negative til en utvidelse av antall elever på skolen i Vennesla. Selv om de sa nei i høringen, ga Utdannings­direktorat­et oss et ja, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway