Fædrelandsvennen

Mener Glipp har gått glipp av 1,2 millioner kroner

- TEKST: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL

Torvrestau­ranten Glipp måtte i august i fjor stenge dørene på grunn av utbygginge­n på Torvet. Pengene de har tapt på grunn av kommunens utbygging får de ikke tilbake.

– Tapte penger er tapte penger. Vi må være nøkterne videre, sier medeier Lars Ove Tesdal.

Glipp stengte ikke dørene samtidig som mange av de andre aktørene på Torvet i 2015. De holdt det gående helt til august påfølgende år, noe de nå angrer på.

– Vi skulle ha stengt etter 17. mai det året. Vi prøvde å holde driften oppe med «anleggspri­ser» på menyen og å flytte uteserveri­ngen, men det gikk ikke. Folk vil jo sitte i sola, og det kunne de ikke, sier Tesdal.

Åpner onsdag

Istedenfor å stenge dørene ble det laget skilter og passasjer som skulle føre kunder inn til Glipp. Men da arbeidet økte i omfang kom det færre og færre kunder, og det ble vanskelig å bemanne riktig og drive restaurant­en. Regnskapet for 2016 viser et resultat før skatt på 696.000 kroner i minus, mot 334.000 i pluss året før.

– Vi har tapt over 1.2 millioner kroner totalt. Vi får heller ingen kompensasj­on for dette, men nå skal vi stå på for å få det til i sommer. Vi har bygget om restaurant­en, flyttet kjøkkenet, etablert en egen kiosk i inngangen til biblioteke­t, og skal gi stedet et nytt kon- sept byen aldri har sett før, sier Lars Ove Tesdal.

– MÅ finne seg i endringer

Rådgiver i Kristiansa­nd Eiendom, Einar Hanssen, bekrefter at ingen av restaurant­ene på Torvet får erstatning for tapt omsetning.

– I den tida arbeidene utføres blir det ulemper, men det er ikke ulemper som fører til erstatning­er. Skjer det noe som medfører skade, slik som sprenginge­n ved Håndverker­en, blir det selvfølgel­ig ordnet opp i, men ellers må leietakern­e finne seg i endringer. Det var og mange butikker som ble rammet da vi la fjernvarme i Markens, sier han.

Medeier Laurits Hvidevoll gleder seg nå til å åpne dørene ons- dag.

– Vi har hatt lyst til å gjøre noe nytt her siden 2013, men det har blitt utsatt på grunn av arbeidene som skulle gjøres på biblioteke­t. Så ble de planene også utsatt på grunn av Torvet, men nå har vi fått det til. Hadde vi visst at ting ville ta så lang tid hadde vi sett etter andre løsninger, sier Hvidevoll.

 ?? FOTO: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL ?? Glipp skal være kafé på dagtid, og får et nytt restaurant­konsept på kveldstid.
FOTO: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL Glipp skal være kafé på dagtid, og får et nytt restaurant­konsept på kveldstid.
 ?? FOTO: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL ?? Lars Ove Tesdal (t.v.) og Laurits Hvidevoll gleder seg til å kunne åpne dørene igjen.
FOTO: MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL Lars Ove Tesdal (t.v.) og Laurits Hvidevoll gleder seg til å kunne åpne dørene igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway