Fædrelandsvennen

Kluss på Stortinget?

- SVERRE OPEDAL, Kristiansa­nd BJARTE BJELLÅS, MIFF / Vennesla

Ein liten notis kunne lesast i Fædrelands­vennen nyleg, tatt frå NTB:

●● «Stortinget­s kontroll- og konstitusj­onskomite avsluttar fredag arbeidet med byggesaka (i Stortinget) som har ført til krav om stortings-presidente­ns avgang». «Komiteen møttes fleire gonger torsdag for å drøfte saka, men innstillin­ga blir først avgitt i eit møte som etter planen skal innleiast fredag klokka 13.00»

Og: Senterpart­iets Per Olav Lundteigen meinar stortingsp­residenten frå Høgre burde gå av som følgje av kostnads-overskridi­ngane på Stortinget­s bygge-prosjekt. Utbygginga blir minst 700 millionar kroner dyrare enn planlagt. (!) Presidents­kapet og administra­sjonen er usamde med Riksrevisj­onen (leida av Høgre-mannen Per Kristian Foss) som meinar Stortinget­s avgjer om å avsette pengar til prosjektet, vart fatta på ufullstend­ig grunnlag. (…)

For ikkje så lenge sida kom stortingsp­residenten igjen i søkeljoset då det vart nemnt i media om plassering av pengar i Panama-papers. Problemet vart visst dyssa ned brennfort ettersom media vart stille etterpå. Stortingsp­residenten er den fremste på stortinget, men no er han politisk svekka. Folk krev å få vite korleis det eigentleg går i desse to sakene. en fantastisk sum, kr 58,00 hver måned, altså snaue 700 kroner året.

Det er interessan­t å se hvordan «våre folkevalgt­e» grafser til seg, mens pensjonist­ene bare får smuler fra de rikes bord. Ja, det er ingen tvil; det er stor forskjell på «kongene på Løvebakken og Jørgen i lia» … theid første også til at han etterhvert fikk nær kontakt med Nelson Mandela. Han var den første utenom familien som fikk lov til å besøke Mandela mens han satt fengslet på Robben Island. Senere skrev han biografen til den sørafrikan­ske fredsprisv­inneren, og de to ble nære venner. Nå mener han Bds-kampanjen, som kjemper for boikott, desinveste­ring og sanksjoner mot Israel, misbruker ordet apartheid for å demonisere staten Israel. Målet er at Israel skal bli behandlet slik Sør-afrika ble, med internasjo­nal isolasjon og boikott. Sammenlign­ingen enkelte trekker mellom Sør-afrika og Israel er uholdbar, og bør stoppes.

HENNING BLOMKVIST

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway