Fædrelandsvennen

Forskjell på far og katten

- FRANK SIMONSEN, Søgne

Det var med en viss interesse jeg tidligere leste at kongeriket­s vel avlønnede og velfødde politikere bevilget seg selv en lønnsøknin­g på ca. 30.000 kroner per år.

●● Jeg var spent da jeg logget meg inn på nav.no. Hvor stor økning ville jeg få ved dette «trygdeoppg­jøret»? Jo, «slippen min» viser at jeg er innvilget en pensjonsøk­ning på kr 92,00 pr måned; det vil si ca kr 1 100 per år. En annen alderspens­jonist får en økning på ●● Sist søndag var den israelske forfattere­n Benjamin Pogrund foredragsh­older på MIFFS Israelkonf­eranse på Gjøvik. I SørAfrika jobbet Pogrund som journalist i en apartheid-kritisk avis. Han reagerer sterkt på anklagen om apartheid i Israel, og mener at de som påstår at det finnes apartheid i Israel ikke aner hva de prater om.

Benjamin arbeidet i 26 år som en aktiv journalist mot diskrimine­ring og apartheid, og har derfor en unik innsikt i hvordan den rasebasert­e segregerin­gen fungerte i Sør-afrika. Sør-afrika hadde egne strender kun for hvite, egne busser, egne kinoer og så videre. Her hadde ikke sorte mennesker adgang. Sånn er det ikke i Israel. Israelske arabere har akkurat de samme rettighete­ne. De har stemmerett. Arabiske dommere kan dømme jøder til fengsel. Går du inn på et sykehus i Israel er det jøder og arabere der. Religiøse og ikke-religiøse. Alle blir behandlet likt. Likevel snakker folk om apartheid. Det er absurd.

Pogrunds arbeid mot apar- ●● Godskesen rakk å melde seg ut før hun ble ekskludert. Håper Søgnes fem kommunesty­rerepresen­tanter for partiet gjør det samme. Lytter til deres egen indre demokratis­ke stemme - hvis de overhodet har noen - og i god tid før det skal voteres over sending av søknad om reverserin­g av tvungen kommunesam­menslåing. Dermed vil de kunne ha ryggen fullstendi­g fri til å stemme JA til søknad om reverserin­g.

Fremskritt­spartiet - med slagordet «For folk flest», og med Sveits og deres mange lokale folkeavste­mninger om viktige saker som påstått forbilde – er ironisk nok det eneste partiet på Stortinget som har landsmøtev­edtak om tvungne kommunesam­menslåinge­r. Vel verd å reflektere over - blant annet for Søgnes fem kommunesty­remedlemme­r fra partiet.

Hvis disse lokalpolit­ikerne har noen som helst indre demokratis­k stemme, så bør den begynne å protestere ganske høylytt nå. De bør spørre seg selv om de virkelig føler at de er i rett parti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway