Fædrelandsvennen

Levanger - Start – dagen derpå

-

Jeg er frustrert. Jeg har vært på Starts kamper hele mitt voksne liv, men nå røyner det på. Etter kampen søndag vet jeg ikke om jeg orker mer. Å se et lag blottet for inspirasjo­n og futt, er bare en lidelse.

et minste vi kan forvente, er et lag som kjemper og som dermed underholde­r. Gjennom hele kampen telte jeg en, en eneste sjanse i det 89. minutt.

Man kan jo lure på hva slags sprut det var i trenerens ord i garderoben i pausen, for andre omgang gav oss det samme som i første: Omstendeli­g, forutsigba­rt og tregt spill. Det virker som om spillerne er vaksinert mot å spille ballen direkte fremover, den går for det meste bakover og på tvers.

Det sitter en svært defensiv holdning i bakhodet på de fleste spillerne, og det defensive opplegget er så systematis­k at jeg går ut fra at det er trenerens urokkelige tro på dette som gjør seg gjeldende, for ellers hadde han gjort noe med det. Selv frispark på sida av banen, 10 – 15 meter innpå motstander­s halvdel, blir ofte slått tilbake slik at laget møysommeli­g kan bygge opp sitt forutsigba­re spill bakfra. Når midtstoppe­rne får ballen fra keeper, savner jeg at en av dem av og til går framover med ballen, for som oftest er det et hav av rom foran. Men nei, ballen skal på tvers bak – ofte flere ganger.

Det er meg en gåte at en ung, lovende spiller som Tobias Christense­n, som i forrige kamp var glimrende og fikk bestemanns­prisen, ikke finnes verdig til førsteelle­veren. Jeg så han på nært hold i forrige kamp da jeg satt rett bak motstander­s mål. Han løp og fintet ut motstander hele tida for å komme i posisjon for å motta ballen. Det er lenge siden jeg har sett andre Start-spillere gjøre det like bra som ham. Så blir han avfeid med sju minutters spilletid på slutten av kampen (det er han jo forresten vant til), mens andre (kan ikke navnene ennå) får tillit gang på gang uten å utrette stort.

Hvis Tobias ikke passet inn mot Levanger, skulle jeg gjerne visst hvorfor. For det han viste på de få minuttene han fikk innpå – blant annet et raid sentralt og direkte mot mål og en nydelig pasning ut til kant – var glimrende. Forresten – hvor mye kan en hvilken som helst spiller utrette på så få minutter på slutten av en kamp?

Jeg skulle ønske jeg kunne vise til noen lyspunkter i Starts siste kamper, men for tida ser jeg ingen. Når Starts trener, Steinar Pedersen, sier i Fædrelands­vennen at det har vært en jevn framgang fra forrige sesong, ser han noe ikke jeg ser, men nå er jo ikke jeg fotballtre­ner. Til slutt: Det som kan glede meg, tross alt, er Aases treffsikre innlegg, uventede og nøyaktige pasninger og hans dribleferd­igheter. Og ikke å forglemme, Tobias sitt talentfull­e spill.

❞ Det er meg en gåte at en ung, lovende spiller som Tobias Christense­n, som i forrige kamp var glimrende og fikk bestemanns­prisen, ikke finnes verdig til førsteelle­veren.

ARNE ROSSELAND

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det minste vi kan forvente, er et lag som kjemper og som dermed underholde­r, skriver innsendere­n om Starts kamp mot Levanger.