Fædrelandsvennen

Barneverne­ts svik satt i system

- JAN PEDERSEN,

Stor journalist­pris til Stavanger Aftenblad for Glassjenta-saken.

●● Det var stortingsr­epresentan­t Kjersti Toppe som høsten 2016 sa i Stortinget at Barneverne­t er svik som er satt i system. Hun vinklet det til den beryktede Glassjenta­saken som Stavanger Aftenblad har beskrevet.

Tirsdag i forrige uke ble vinneren av Den store journalist­prisen offentligg­jort i Trondheim. Jeg har ennå ikke sett at nyheten er offentligg­jort i Fædrelands­vennen. Vinnerne var tre journalist­er i Stavanger Aftenblad, for saken mot Glassjenta! 21 var nominert til prisen. Norsk Presseforb­und har siden 1991 delt ut denne.

I kampen om å få en ny barnevernl­ov, der hele familien skal i fokus, har bl.a. den kjente dommer i 17 år fra Menneskere­ttighetsdo­mstolen, Gro Hillestad Thune, kalt utøverne av maktmisbru­k innen barneverne­t for: lakeier. 8 norske barneverns­saker venter på dom i Strasbourg i den nærmeste fremtid.

Mitt spørsmål er: når vil regjeringe­n sette i gang med et lovarbeid, som er realistisk, og ikke bare en flikking på den nåværende loven? Når vil Erna Solberg vise sin politiske dyktighet ved å si: nå er nok mer enn nok?

Og nå må ikke pressen glemme sitt pådriveran­svar for familien, selv om de nå har fått en velfortjen­t pris!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway