Fædrelandsvennen

Gode penger å tjene ved å slå Åsane

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no -

Dersom Jerv slår ut Åsane i kveld, venter en hjemmekamp mot Rosenborg i 4. runde i NM.

I kveld kl. 18 møtes Jerv og Åsane på Levermyr. Kampen skulle egentlig ha gått i slutten av mai, men ble utsatt.

Vinneren onsdag vil få hjemmekamp mot Rosenborg i 4. runde. Det betyr gode penger til Jervs klubbkasse, om det blir Grimstad-klubben.

– Det er en kjempemuli­ghet, og det at det blir RBK hjemme har gjort kampen mer interessan­t for begge lag. Du får ikke en mye større motstander i Norge, sier Rune Jakobsen, daglig leder i Jerv.

Han anslår av klubben vil tjene rundt en halv million kroner ved å få trønderne på besøk.

– Vi har ikke budsjetter­t med noen kamper i cupen, og alt som kommer der er pluss, sier Jakobsen.

Jerv får rundt 180.000 fra cupkassa i 4. runde. I tillegg kommer billettinn­tekter og kiosksalg. Bortelaget skal ha 15 prosent av inntektene fra kampen, men Jerv kommer uansett til å sitte igjen med en god slump penger.

FULLT HUS MOT RBK?

Det er plass til rundt 3500 tilskuere på Levermyr i 1. divisjon. En kamp mot Rosenborg vil trolig bety fullt hus.

– Det er egentlig amatørregl­ene som gjelder i cupen, noe som vil si andre sikkerhets­regler. Vi får se om vi får slippe inn flere, sier Jakobsen, som melder om større interesse denne gangen, enn før den utsatte Nm-kampen i mai.

– Hva tror du om muligheten­e?

– Vi føler at vi er konkurrans­edyktige mot alle lagene i divisjonen, sier Jakobsen.

Jerv møtte Mons Ivar Mjeldes Åsane i serien 21. mai. Da endte det 1–1 på Levermyr etter at gjestene utlignet like før slutt.

Hoel andersen UTE Lenge

Arne Sandstø må klare seg uten Michael Ogungbaro og Martin Hoel Andersen mot Åsane. Sistnevnte ble operert for et røket leddbånd i ankelen for noen uker siden, og er heldig om han rekker noen kamper mot slutten av sesongen.

– Han får ikke lov til å tråkke på foten i seks uker. Vi har hatt litt utfordring­er med å få den trykken vi trenger fra en indreløper i boksen. Vi manglet Andreas Hagen mot Bodø/glimt, og da ble vi veldig stilleståe­nde. Martin er samme type, og i tillegg er han en god avslutter, sier Arne Sandstø, Jervs trener.

Ogungbaro er under opptrening, og er ventet tilbake til høsten.

– Vi tar det steg for steg, sier Sandstø.

– Hva tenker du om det Åsane-laget som kommer på besøk?

– Det første målet til Åsane er å bryte ned angrepet til motstander­en. De har et godt lag, og er bra på dødballer. På topp har de en trussel i Geir André Herrem, men han klarte vi å håndtere veldig bra sist gang vi møttes, sier Sandstø.

– Hvor mye bruker du muligheten for en Rbk-kamp inn mot denne kampen?

– Dette er en kamp som folk ønsker å vinne uansett, men alle vet om Rbk-kampen, og snakker om den. Den vil alltid ligge der, og det er mye i potten for begge lag, og det er alltid motiverend­e, sier Sandstø.

 ?? ARKIVFOTO: NICOLAI OLSEN ?? Jerv og Arne Sandstø møter Åsane i cupens 3. runde onsdag. Seier der vil gi hjemmekamp mot Rosenborg i 4. runde.
ARKIVFOTO: NICOLAI OLSEN Jerv og Arne Sandstø møter Åsane i cupens 3. runde onsdag. Seier der vil gi hjemmekamp mot Rosenborg i 4. runde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway