Fædrelandsvennen

– Norges beste høyreback

Mens Start nærmest vært i fritt fall siden Amin Nouri forlot klubben, har har pilen pekt motsatt vei for 27-åringens del.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no -

– Det har vært en opptur fra dag én. Jeg har ikke mye å klage på, sier Amin Nouri til Fædrelands­vennen.

Brann inntok tabelltopp­en etter 5-0-seieren over Stabæk mandag. Nouri markerte seg også sterkt i kampen. Han la opp til den første scoringen, og satte deretter inn sitt andre mål i Eliteserie­n noensinne. Det første kom som Start-spiller mot nettopp Stabæk i 2014.

Nå begynner Bergen å drømme om seriegull, etter å ha tatt sølv i 2016.

– Vi henger med i toppen, og har et godt utgangspun­kt. Men det er jevnt, og det er ingen grunn til å ta av. Vi har lagt lista, og vet hva vi har å komme med, sier Nouri.

– Er dere en utfordrer til gullet? – Jeg skjønner at det spørsmålet kommer, men du får et kjedelig svar. Vi tar en kamp av gangen, og det er 17 kamper igjen, sier Nouri.

HAR vokst med tillit

Nouri, som har flere aldersbest­emte landskampe­r for Norge, ble hentet til Start fra Vålerenga sommeren 2011. Tiden på Sørlandet ble ikke som høyrebacke­n forventet.

– Jeg hadde en fin tid i Start, men jeg føler at jeg ikke fikk like mange muligheter som jeg skulle ha hatt. Det å ha tillit har vist seg å være en faktor i Brann. Jeg tok et godt valg da jeg kom hit, sier Nouri.

Kontrakten hans med Start gikk ut etter 2014-sesongen. Han brukte litt tid på å finne seg ny klubb, men da Brann kom på banen mars, var han ikke i tvil, selv om laget hadde rykket ned til 1. divisjon.

Han signerte en treårskont­rakt med bergensern­e, som rykket opp til Eliteserie­n igjen i 2015.

Etter at Nouri kom til Brann, har han startet samtlige 73 seriekampe­r.

– MANGLER ikke mye

Eurosports fotballeks­pert Bengt Eriksen kalte Nouri Eliteserie­ns beste høyreback i et intervju med BA etter Branns 5-0-seier over Stabæk.

Anders Pamer følger Brann tett som sportsjour­nalist i Bergens Tidende. Han skryter også av Nouri.

– Nouris utvikling har vært formidabel. I 2015 var han ikke blendende. Han var god offensivt, men avslørte seg litt defen- sivt. I takt med at Brann har blitt et bedre offensivt lag, har også Nouri framstått bedre og bedre. Akkurat nå finner du ikke en bedre høyreback i norsk liga, sier Pamer, og fortsetter.

– Han er løpssterk, meget skapende offensivt og slår knallharde, gode innlegg. Når han i tillegg holder orden bakover på banen, mangler han ikke mye.

Nouri har mange aldersbest­emte landskampe­r for Norge. Nå håper han at Lars Lagerbäck snart tar kontakt.

– Jeg vet ikke om jeg er en av spillere de vurderer, men jeg håper jobben jeg gjør og har gjort blir lagt merke til, så får vi se hva det resulterer i, sier Nouri.

kontrakt-mas

Han har fått mange spørsmål om veien videre, etter at han før sesongen ikke ble enig om en ny kontrakt med Brann.

– Det har vært et daglig mas siden februar. Jeg vet faktisk ikke hva som skjer ennå, og er relativt rolig. Det eneste jeg tenker på er å prestere for Brann, og det føler jeg at jeg har gjort, sier Nouri.

– Er spill i utlandet et mål for deg?

– Det er en guttedrøm det. Jeg må bare holde hodet kaldt, og se hvilke muligheter som dukker opp, sier Nouri.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Amin Nouri (foran) scoret sitt andre mål i Eliteserie­n noensinne da han satte inn 2–0 for Brann mot Stabæk mandag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX Amin Nouri (foran) scoret sitt andre mål i Eliteserie­n noensinne da han satte inn 2–0 for Brann mot Stabæk mandag kveld.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sist Ami Nouri scoret var også mot Stabæk, da som Start-spiller. Her jubler han med Mons Ivar Mjelde.
FOTO: NTB SCANPIX Sist Ami Nouri scoret var også mot Stabæk, da som Start-spiller. Her jubler han med Mons Ivar Mjelde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway