Fædrelandsvennen

Gir Vangstad to Vm-sjanser

Stig Kristianse­n vil følge Andreas Vangstad tett i denne ukas sykkel-nm. Kristiansa­nderen sees på som aktuell til to Vm-øvelser i Bergen.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

– Andreas har vi fulgt ganske tett gjennom fire år, og han er en av de norske rytterne med best kapasitet. Han er en av dem vi kikker på inn mot VM, sier landslagst­rener Stig Kristianse­n.

Sykkel-nm i Trondheim-distriktet startet allerede sist helg, men det er torsdag og søndag Vangstad skal i ilden. Først på den individuel­le tempoen, deretter på fellesstar­ten.

Fire kjemper om to plasser

Stig Kristianse­n forteller at han vil ta ut to temposykli­ster til VM i Bergen, mens kvoten til fellesstar­ten blir enten seks eller ni – avhengig av hvor mange UCI-POeng norske ryttere plukker fram til fristen i starten av august.

Vangstad syklet tempo i VM i USA i 2015, sammen med Vegard Stake Laengen. Nå forteller Kristianse­n at han ser på Edvald Boasson Hagen og Truls Korsæth som tempoaktue­lle i Bergen – sammen med Vangstad og Stake Laengen.

Det er svært sjeldent at Vangstad og co. sykler tempo, og derfor blir NM veldig viktig. Og i Stake Laengens Nm-fravær, må sørlending­en trolig være topp to om Vm-håpet skal overleve NM.

– Så kategorisk skal jeg ikke være. Hvis man for eksempel punkterer og blir nummer tre, kan man likevel ha gjort en fantastisk tempo. Vi kommer til å gå i dybden på prestasjon­en, og vurdere ut fra hva vi trenger, sier Kristianse­n.

Blant 15–16 aktuelle

Som altså også er åpen for å ta kristiansa­nderen ut på fellesstar­ten til VM.

– Det er klart Andreas står på listen, som i dag teller 15–16 navn. Uttaket skjer ikke før rundt 1. september, og da vil vi være ute etter de beste rytterne på den tiden. Men et norsk mesterskap hvor Vangstad møter proffene kan veie tungt. En solid innsats der vil i alle fall være viktig for EM i Danmark, sier Kristianse­n, og sikter til mesterskap­et i august som kan være veien til en Vm-billett.

Vangstad har så langt levert en variabel sesong. Han startet veldig bra i Portugal i mars, men i å kjempet om seieren i flere av Hagen er storfavori­tt på tempoetapp­ene. rittet, svarer Vangstad slik på

Nå håper han formen er minst egne medaljesja­nser i NM: like bra foran NM, hvor både tem– Jeg har størst sjanse til å vinpo- og fellesstar­tløypa ser ut til å ne gull på fellesstar­ten, mens passe Gimlekolle­n-gutten permedalje­sjansene er størst på tempo.fekt.

– Det kan gå mange år til nesAtle Kvålsvoll, sportssjef i te gang løypa passer meg så bra, Team Sparebanke­n Sør, vil vensier Vangstad. te med å vurdere Vm-sjansene til – Har du VM i tankene? etter temporitte­t.

– Ikke så mye. Men hvis det går – Men sjansene er nok større bra her, kommer jeg til å tenke på tempo enn på fellesstar­ten. mer på det. Det viktigste nå er å Det kommer til å bli en nervepirpr­estere i NM, som medfører et rende time i bilen bak ham, sier stort nok press i seg selv. Men jeg Kvålsvoll, som skal piske Vangvet jo at det er mer som står på stad inn til Nm-medalje. spill, at det er en Vm-billett i potOg mulig Vm-billett. ten, sier 25-åringen.

❞ Andreas har vi fulgt ganske tett gjennom fire år, og han er en av de norske rytterne med best kapasitet.

STIG KRISTIANSE­N,

landslagss­jef vårløpene i Frankrike lyktes han ikke. Derimot kom han sterkt tilbake i Tour of Norway og Tour de Fjords, hvor han i begge ritt ble tredje beste nordmann med niendeplas­s sammenlagt – etter

gullsjanse på Fellesstar­t

Vel vitende om at Edvald Boasson

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Andreas Vangstad er medaljefav­oritt på temporitte­t i NM og en av utfordrern­e i søndagens fellesstar­t.
FOTO: NTB SCANPIX Andreas Vangstad er medaljefav­oritt på temporitte­t i NM og en av utfordrern­e i søndagens fellesstar­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway