Fædrelandsvennen

Smiler over knalltall – tror på seier

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

– Folk vil ha fellesskap og velferd – ikke økte forskjelle­r og mer til de rike. Dette gir kjempetro før vi skal jobbe natt og dag i valgkampen.

Kari Henriksen og Odd Omland snakker nesten i munnen på hverandre. Begge er strålende glade over at Ap er største parti i Vest-agder og at de begge ligger an til å komme inn.

– Dette kan avgjøre regjerings­spørsmålet i Norge og hvilken vei landet skal ta de kommende fire år. Så jevnt er det. Hvert mandat teller, sier Omland.

I dag sitter han på utjevnings­mandatet fra Vest-agder. I Fæ- drelandsve­nnens måling overtar han det faste mandatet til Høyres Norunn Tveiten Benestad, som er ute.

Henriksen er opptatt av at Ap nå har vært størst på Agder over lengre tid. Både i kommuneval­get for to år siden, på flere interne målinger Ap har gjort og nå igjen på Fædrelands­vennens måling.

– Det er en enorm vitamininn­sprøytning ved oppstarten av valgkampen. Årsaken er nok både nasjonal og lokal. Folk ser at vi jobber det vi kan for landsdelen og økt fellesskap, sier Henriksen.

VERDIVALG

Hun tror sørlending­ene ønsker velferd foran skattekutt til de rikeste.

– En sak er viktigere enn alt annet: Arbeid til alle. Når 27 prosent av de ledige er langtidsle­dige, har vi et utenforpro­blem. Alle skal med, og da må vi bruke ressursene på det, ikke på skattekutt til de rikeste, sier Henriksen.

Omland snakker om Aps kamp for fiberkable­r til datasentre, om at Frp og Høyres landbruksp­olitikk rammer Agder hardt og at feriepenge­r til arbeidsled­ige skal skattlegge­s, men de med mest får skattekutt.

– Folk på Agder ser dette, og sier de vil ha andre verdier. Valget er et verdivalg. Skal vi ha fire nye år med økte førskjelle­r, eller skal vi bruke innsatsen på utvikle fellesskap­et Norge, sier han.

19 STEMMER!

Henriksen og Omland sier at Ap i Vest-agder er klare til å kjempe om hver eneste stemme.

– I 2005 kom ikke jeg inn. Jeg tapte med 19 stemmer mot Frp. Så jevnt kan det bli igjen.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Odd Omland og Kari Henriksen smiler fornøyd. Ap er største parti i Vest-agder på Fædrelands­vennens måling. Begge får gjenvalg på Stortinget.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Odd Omland og Kari Henriksen smiler fornøyd. Ap er største parti i Vest-agder på Fædrelands­vennens måling. Begge får gjenvalg på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway