Fædrelandsvennen

5000 velgere i VestAgder har forlatt dem

Norunn Tveiten Benestad og Ingunn Foss tror fremdeles på valg-seier, selv om Fædrelands­vennens måling er tøff lesing for dem.

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

– Vi får ha som motto at begge skal med, spøker Ingunn Foss og skriver om Aps motto om at «alle skal med».

– Dette er en løypemeldi­ng. Vi får ta den for hva den er. Måling er måling, valg er valg, sier Norunn Tveiten Benestad – som sier hun skal jobbe knallhardt for at Høyre fortsatt skal være VestAgfder­s største parti og få to på Stortinget.

GRØVANS SKYGGE

I øyeblikket er hun ute av nasjonalfo­rsamlingen. Partiet er ned over fem prosentpoe­ng i forhold til forrige stortingsv­alg. Det betyr at cirka 5000 høyrestemm­er fra Vest-agder er forduftet.

– Er dere kommet i Grøvans og Krfs skygge?

– Vi er nok det, innrømmer Ingunn Foss, før hun legger til:

– Men når media følger KRF tett og skriver om hva de får til for Sørlandet, glemmer folk hvorfor det er slik. Mellompart­iene forhandler med en borgerlig regjering ledet av Høyre. Det er fordi vi sitter der, at resultaten­e til Sørlandet er så store, sier Foss.

– Spør ordførere fra Sp og Ap om de er mer fornøyde med uttellinge­n for landsdelen med vår regjering enn den rødgrønne. Det var åtte år uten noe før vi overtok.

❞ Dette er en løypemeldi­ng. Vi får ta den for hva den er. Måling er måling, valg er valg.

NORUNN TVEITEN BENESTAD

– HØYRE ER GARANTISTE­N

Den forklaring­en tror Tveiten Benestad og Foss at velgerne vil være enige i når de blir minnet om det.

– Vil folk at moderniser­ing av offentlig sektor og de mange veiprosjek­tene ikke stopper opp, må de stemme Høyre. Det er vi som er garantiste­n for fortsatt borgerlig styre og innflytels­e for Sørlandet, sier de.

– Har dere vært for rause med de rike, vil folk ha fellesskap­sløsninger nå?

– Ap forsøker seg med den, men alle ønsker god fordeling i Norge. Den store jobben handler om skole og utdanning. Får vi ungdommen gjennom utdannings­løpet, hindrer vi utenforska­p og fattigdom, sier Tveiten Benestad.

OMSTILLING

Foss har ikke hørt om en bedrift som sier økt skatt vil bedre konkurrans­eevnen.

– Bedriftene betaler formueskat­t på røde tall. De tappes. Og norske eiere forskjellb­ehandles mot utenlandsk­e. Skal vi greie omstilling­en, må det bli mer lønnsomt å utvikle bedrifter og arbeidspla­sser, sier Foss.

Begge er offensive. De skal jobbe døgnet rundt i flere uker. Men først skal de på sydenferie.

Ingunn Foss reiste alt i helga til et varmere land, med en mye dårligere meningsmål­ing i ryggen enn hun hadde forestilt seg.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Norunn Tveiten Benestad og Ingunn Foss (t.h.) mener gjennomsla­get for Sørlandet vil sikre at begge blir stortingsr­epresentan­ter for Høyre også etter valget, men de ble skuffet da de fikk meningsmål­ingen.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Norunn Tveiten Benestad og Ingunn Foss (t.h.) mener gjennomsla­get for Sørlandet vil sikre at begge blir stortingsr­epresentan­ter for Høyre også etter valget, men de ble skuffet da de fikk meningsmål­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway