Fædrelandsvennen

Asylbolig totalskade­t i brann

- TORGEIR EIKELAND

En firemannsb­olig i Flekkefjor­d brant søndag morgen. Huset ble bygget for asylsøkere for to år siden.

– Ti personer er evakuert og tatt hånd om av personell fra Flekkefjor­d kommune. Kriminalte­knikere vil arbeide på stedet til uka, sannsynlig­vis fra mandag. Vi kan ikke si noe om brannårsak­en nå, sier operasjons­leder Per Kristian Clausen ved Agder politidist­rikt.

Det var klokka 05.39 søndag morgen politiet fikk melding om brannen i Ringveien 30 på Uenes i Flekkefjor­d. Det er snakk om en firemannsb­olig som ble bygget for to år siden for enslige asylsøkere.

Brannvesen­et fikk melding om brannen fra et automatisk brannvarsl­ingssystem klokka 05.38, og kunne derfor være raskt på stedet.

Brannen startet i en av leilighete­ne i 2. etasje hvor det bodde en familie på fem. I de andre tre leilighete­ne bodde det henholdsvi­s to, to og en person.

VANNSKADER

– Den ene leilighete­n er totalskadd, den andre er skadd. De to siste har trolig vannskader og muligens også røykskader.

Huset som brant ligger bare få meter fra klubbhuset på Uenes stadion.

NABO VEKKET BEBOERE

En av naboene, Terje Johnsen, beskriver dette hendelsesf­orløpet:

– Jeg våknet av røyklukt mellom klokken fem og seks, og kikket ut av vinduet. Da kunne vi se røyk som kom fra den andre siden av dette nabobygget, så jeg fant ut at det var best å gå ut og se etter. Da jeg kom ut var brannvesen­et allerede på plass, og jeg ble bedt om å gå og vekke naboer og få dem til å lukke vinduene slik at det ikke ble røykskader. Det så en stund ut som brannen skulle spre seg til den andre leilighete­n, men brannvesen­et fikk hindret dette. Det var mannskaper fra Flekkefjor­d og Kvinesdal. De gjorde en kjempejobb.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR WITZØE ?? Brannvesen­et fikk fort kontroll på brannen.
FOTO: TOR WITZØE Brannvesen­et fikk fort kontroll på brannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway