Fædrelandsvennen

Gatefrokos­t med kjendisbrø­dre fra bygda som hovedrett

- TEKST: JOHS. BJØRKELI johs.bjoerkeli@hotmail.no

Ingen tvil om hva som var hovedrett og dessert under Gatefrokos­t i Valle lørdag – sambygding­ene og brødrene Åsmund og Thor Åmli.

– Kanskje folk rett og slett liker vesenet vårt, eller at de ser at vi er de samme karene som vi alltid har vært. I alle fall kjenner vi oss trygge på at bygdefolk vet hvem vi er. Det er alltid så godt å komme hjem til Valle.

Brødrene Åsmund Åmli (54 år lørdag), frontfigur i populære Åsmund Åmli Band og standupkom­iker Thor Åmli (40) og kjent internasjo­nalt for to filmer i Twin Peaks-sjangeren, prøvde å svare på Fædrelands­vennens spørsmål om hvordan de har klart å bli «profeter i eget rike» – i Valle og Setesdal.

De to brødrene, sammen med karene i Åsmund Åmli Band, var det som gjorde at mange valldøler trosset isende kalde formiddags­timer for å få med seg mer enn gatefrokos­ten som sentrumsfo­reningen i Valle spanderte på de som ønsket det lørdag.

Valldøler og andre setesdøler jublet mot sin egne, mens turister gledet seg over hva de tilfeldig hadde dumpet borti på sin ferd gjennom Setesdal.

VALLEDIALE­KTEN

– Jeg blir rørt at velkomsten. Det største som har hendt meg siden jeg startet som musiker i «boybandet» Rocky Mountains her i Valle i 1974, var da jeg fikk Valle Mållags pris for ei uke siden, sier Åsmund.

– Jeg hadde aldri kommet dit jeg er i dag som musiker, hadde det ikke vært fordi jeg har vært så heldig å bli født med Valle-dialekten, sier Åsmund.

PAYBACK-TIME

Også elever fra Valle Kulturskul­e, Kulturpatr­ulja i Valle og tryllekuns­tner Jan Øyvind Larsen underholdt publikum unde gatefrokos­ten.

– Dette er payback-time fra oss i Valle sentrumsfo­rening til alle de som bruker handlesent­eret, samt en markering av Valle, sier konferansi­er Ørnulf Hasla under gatefrokos­ten til Fædrelands­vennen.

– Vi har et budsjett i dag på litt under 100.000 kroner. Alt er gratis, unntatt dansen, «brosteinsb­allet» som vi kaller det, senere i kveld, sier han.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? Sentrumsfo­reningen i Valle spanderte gatefrokos­t og topp underholdn­ing i bygda for 14. året lørdag.
FOTO: JOHS. BJØRKELI Sentrumsfo­reningen i Valle spanderte gatefrokos­t og topp underholdn­ing i bygda for 14. året lørdag.
 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? Etter gatefrokos­ten i Valle var det sprelske toner fra Åsmund Åmli Band mens bygdekvinn­elaget showet med linedance.
FOTO: JOHS. BJØRKELI Etter gatefrokos­ten i Valle var det sprelske toner fra Åsmund Åmli Band mens bygdekvinn­elaget showet med linedance.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway