Fædrelandsvennen

Stor variasjon i softis-prisen

- DAMARES STENBAKK

Softis er nesten synonymt med smaken av sommer, men prisen varierer. Vi sjekket om folk i Kvadrature­n synes softisen er verdt pengene.

Softis koster rett i underkant av 40 kroner hos de fleste kioskene og serverings­stedene i byen. Den billigste koster 20 kroner på Mcdonalds, mens den dyreste ligger på 50 kroner uten strø hos Gottis i Markens.

Silje Aamodt og Hermann Sørensen foretrekke­r is fra Snadderkio­sken, men synes at prisene hos de fleste iskioskene i Kristiansa­nd er stive.

– Her gir de deg de største kulene, så det går greit. Men det er fortsatt litt dyrt, jeg betalte 49 kroner for dette, sier Silje Aamond, som hadde valgt kuleis framfor softis, da vi traff på henne.

Sørensen mener isen er verdt pengene, spesielt softisen.

– Det er verdt pengene, det er jo smaken av sommer, forteller han mens han tar en bit av softisen.

– Det er verdt pengene der og da, men i ettertid tenker du at de pengene kunne blitt brukt til noe annet. Det er gunstigere å dra innom Mcdonalds, konkludere­r Aamodt.

FÅR MYE FOR PENGENE

Andre som kjølte seg ned med en is ved Bystranda, var Kristin Kjendsli og Tobias Kjendsli, som setter pris på kvalitet når

FAKTA

det kommer til is, uavhengig av prisen.

– Jeg synes prisene er greie, og man får så mye is for pengene, føler jeg.

– Det er kvaliteten som teller, og er det kvalitet kommer vi alltid tilbake, forteller hun.

VIL IKKE ENDRE PRISEN

Snadderkio­sken tar 42 kroner for en Hennig Olsen-softis. Daglig leder og eier av kiosken, Sissel Pettersen, mener selv de ligger på en overkommel­ig pris.

– Jeg føler vi ligger der vi må ligge. Strøssel har alltid vært inkludert i prisen hos oss, noe som kundene våre setter pris på og er vant til her.

Pettersen sier at kiosken ved Bystranda selger flere hundre enheter i løpet av en varm sommerdag.

– Etter vi fikk isbaren her, har det vært attraktivt. Vi selger totalt mange hundre softis og milkshake, i tillegg går det en del kule-is når sola skinner, fortsetter hun.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Silje Aamodt og Hermann Sørensen nyter en deilig is sammen i sørlandsso­la. De har delte meningen om prisene kioskene fører på is.
FOTO: DAMARES STENBAKK Silje Aamodt og Hermann Sørensen nyter en deilig is sammen i sørlandsso­la. De har delte meningen om prisene kioskene fører på is.
 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Lille Tobias Kjendsli nyter isen i sola ved Snadderkio­sken, sammen med mamma Kristin Kjendsli. Hun mener man får det man betaler for - det er kvalitet som gjelder.
FOTO: DAMARES STENBAKK Lille Tobias Kjendsli nyter isen i sola ved Snadderkio­sken, sammen med mamma Kristin Kjendsli. Hun mener man får det man betaler for - det er kvalitet som gjelder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway