Fædrelandsvennen

Trykkeri-konsern investerer stort

- STEIN HALVOR JUPSKÅS

Det som skal være landets mest avanserte trykkpress­e, ble åpnet på Forus torsdag.

Kai Hansen Trykkeri – som også har virksomhet i Kristiansa­nd – satser stort med kjøp av en Roland Evolution 708, en maskin som får alle med en viss peiling på trykkeri til å bli blanke i blikket.

– Maskinen er den aller siste generasjon offsetpres­se, en heftig sak spekket med elektronik­k og hjelpemidl­er. Maskinen har en prislapp på 25 millioner kroner.den er den første i sitt slag i verden som opererer med rullematin­g. I stedet for å trykke fra ark til ark, kan vi mate inn papirrull i maskinen og få ark ut i den andre enden, sier daglig leder Torfinn Hansen.

Torfinn Hansens far startet opp trykkeriet som en enmannsbed­rift i Hillevåg for 46 år siden. Dagens bedrift på Forus vitner om en eventyrlig framgang, og det i en bransje der mange andre har bukket under. Konsernet har 70 ansatte, hvorav 50 i trykkeri. – Hva er hemmelighe­ten? – Kultur, mennesker og kunnskap er nøkkelorde­ne. Føyer man så til teknologi, begynner man å nærme seg svaret. Vi mener denne investerin­gen vil trygge vår drift framover. I denne bransjen er det slik at man må ha en viss størrelse for å overleve. De små greier ikke å følge med på teknologie­n. Ved å bli best i Norge, eller for den saks skyld best i verden, håper vi å kunne hente hjem igjen oppdrag som til nå har gått til lavkostlan­d, sier Hansen.

– Mange har spådd at print er på vei ut?

– Jeg er overbevist om at det trykte ord har fremtiden for seg, kombinert med moderne teknologi. Både min generasjon og den neste vil lese på papir, sier Torfinn Hansen.

 ?? FOTO: MARIE VON KROGH ?? Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø ble briefet om det nye tekniske vidunderet av daglig leder Torfinn Hansen. I forgrunnen trykker Anders Carlson.
FOTO: MARIE VON KROGH Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø ble briefet om det nye tekniske vidunderet av daglig leder Torfinn Hansen. I forgrunnen trykker Anders Carlson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway