Fædrelandsvennen

100.000 i bonus til hver ansatt

- EINAR AARRE

Etter å ha tjent rekordsumm­er på produksjon av laks og ørret, deler oppdrettse­lskapet Steinvik Fiskefarm ut 100.000 kroner i bonus til hver av de ansatte.

Siden starten i 1986 har Steinvik Fiskefarm i Eikefjord i Flora kommune utviklet seg til å bli ett av de større frittståen­de oppdrettss­elskapene på Vestlandet med sju konsesjone­r i Sunnfjord. Aldri har selskapet, som Alex Vassbotten og faren Inge Helge Vassbotten eier sammen, tjent mer penger.

I fjor økte salgsinnte­ktene til 477 millioner kroner fra 315 millioner kroner året før.

Samtidig økte overskudde­t med utrolige 132 millioner kroner sammenlign­et med året før, og endte på 182 millioner kroner før skatt. Det viser årsregnska­pet for 2016.

Daglig leder Alex Vassbotten legger ikke skjul på at de høye prisene på laks og ørret er en viktig forklaring, men mener resultatet ikke hadde vært mulig uten flinke ansatte.

– De står på 24 timer i døgnet og i alt slags vær. Vi deler derfor ut 100.000 kroner i gjennomsni­tt til hver av de ansatte i Flora og Askvoll. Det er takk for innsatsen som ga det gode årsresulta­t, sier Vassbotten.

Det er 25 personer ansatt i Steinvik Fiskefarm As. Styret avsatte 150 millioner koner av overskudde­t som utbytte til eierne.

 ?? ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE ?? Daglig leder Alex Vassbotten i Steinvik Fiskefarm gir alle de ansatte solid bonus.
ARKIVFOTO: BERGENS TIDENDE Daglig leder Alex Vassbotten i Steinvik Fiskefarm gir alle de ansatte solid bonus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway