Fædrelandsvennen

Sandkasse i Søgne rådhus

-

Det har «tusta seg til» for enkelte i Søgne rådhus.

●● Også der som det alltid har vært så harmonisk og sosialt! Ordføreren er ikke lenger ordfører. Hun har fått to nye titler: «Møteleder» og «Takk». Folk styler håret skyhigh bare for å ergre. Andre driver å knappe jakka i tide og utide, helt uten grunn. Sånt må det bare bli bråk av!

Hvis ikke dette skal låse seg fullstendi­g, bør det taes grep. Man må prøve noe helt «nytt». Jeg foreslår at politikere og ansatte drar på seminar. Det pleier å hjelpe, både på høflighet og samarbeid. At ingen har tenkt på det før!

I tillegg ser jeg for meg en omfattende renovering av rådhus- salen. Hiv ut alt av inventar og monter en sandkasse, stor nok til å romme hele kommunesty­ret pluss rådmannen. Så bør det sendes en delegasjon av observatør­er til en av bygdas barnehager. Der kan man studere ulike problemløs­ninger blant ungene i sandkassa, noe som i sin tur kan brukes i rådhuset.

Politikern­e må imidlertid nektes å bruke spade og spann. Det kan være farlige våpen i hendene på aggressive personer, men alle bør utstyres med vernebrill­er i tilfelle noen begynner å hive sand.

P.s. Ordføreren har som sagt fått to nye titler, menlig «møteleder» og det korte men megetsigen­de «takk». Siden Fru Hilde ikke lenger er på talefot med varaordfør­eren, bør hun i det minste sende ham følgende mail: «Tusen takk for tittelen, «takk», Terkelsen!

BJØRN HAALAND

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway