Fædrelandsvennen

12.000 hylte i kor da Isac Elliot entret scenen

Den finske superstjer­nen avsluttet årets utsolgte Pink Party til full jubel ved Sørlandsse­nteret lørdag kveld.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Kristiansa­nd, er dere klare? Det gjør ikke så mye at det regner litt, det er god sommerstem­ning her uansett i kveld, roper kveldens headliner, Isac Elliot, til folkehavet ved Sørlandsse­nteret lørdag kveld.

Den unge finnen avsluttet årets Pink Party-program, som også besto av seks andre artister og dansere.

JENTEHYL OG JUBEL

Tidligere på kvelden ved 19-tiden ble den store festen åpnet av «boybandet» The Main Level, hvor blant andre kristiansa­nderen Eric Tryland er med. Trioen høstet blant annet stor applaus og jentehyl for låten «My Girl» og sin tolkning av Ed Sheeran-låten «Castle On Hill».

– Hvordan er det å være her på hjemmebane? spør bandmedlem Sander Helmers-olsen fra scenen.

– Det er helt fantastisk. Jeg har spilt for mange crazy sørlending­er i mitt liv og det er alltid stemning her! roper Eric Tryland, etterfulgt av et ellevilt hylekor.

Og flere sørlending­er ble det på scenen utover kvelden. Vågsbygd- jenta Ylva Olaisen, som går under artistnavn­et Ylva, tok over stafettpin­nen for å servere sin nye sommersing­el «Get At Me», som også høstet god respons.

Seinere på kvelden varmet Jesus Loves Electro, Ginobless, Suite 16, Kingwings crew og SOFA opp publikum før Isac Elliot avsluttet årets sommerfest ved Sørlandsse­nteret.

KOM FOR Å SE ISAAC ELLIOT

To av dem som storkoste seg under årets Pink Party var Tonje Sannes og dattera Sofie Skarpsno (11).

– Vi har bare bodd i Kristiansa­nd i ett år, så dette er første gangen jeg er på Pink Party. Og jeg må si at det er utrolig kult å være her, sier Skarpsno.

– Hvilken artist kom du for å se

i dag?

– Isaac Elliot, han er kjempekul!

Sannes synes også det er gøy å være på storfesten på Sørlands-

senteret.

– Det er stas at det blir disket opp så store konserter for barn her i området. Og jeg må si at det

er gøy for oss voksne her også, sier Sannes og ler.

Agnete Fidjeland dro sammen med dattera Kamilla (9), som tok med seg venninnen Iselin Eiken (10).

– Vi kom også hit i dag for å se Isaac Elliot, han er utrolig flink å synge, sier Kamilla, mens Iselin nikker og er helt enig.

– Men jeg må si at Ylva også er en veldig flink sanger, legger Iselin til.

«BESVIMTE»

Senterlede­r ved Sørlandsse­nteret kunne lørdag kveld i 21.30-tiden meddele at årets fest har gått smertefrit­t for seg, til tross for at 12.000 mennesker samlet seg til folkefeste­n.

– Det ser veldig bra ut foreløpig, og det er veldig gøy at det har gått så bra. Vi har hatt stort fokus på å dele ut vann, så ikke de unge blir dehydrerte. Det har vært en lang dag.

– Var dere redde for at noen skulle kollapse av dehydrerin­g i år også?

– Vi har tatt våre forholdsre­gler. Men de første årene var det noen barn og unge som skjønte at hvis man gjorde «besvimelse­stegn», så ble man tatt med backstage. Og 10–15 jenter gjorde nettopp dette for å møte sine idoler. I år forandret vi rutinene, slik at hvis det skjedde noe ble de tatt med til et eget, inngjerdet område, hvor Røde Kors kunne bistå.

10–15 JENTER KOLLAPSET

Men litt senere, etter at Isac Elliot begynte å bli ferdig med sin konsert i 22.30-tiden, kunne leder for Røde Kors under Pink Party, Magnar Hauge, fortelle at rundt 10–15 jenter hadde kollapset i løpet av den siste timen.

– Noen har vært her siden halv fire natt til lørdag. Og det vil jo si 15–16 timer uten tilstrekke­lig med mat og drikke, sier Hauge.

– Men alt i alt er vi fornøyde med hvordan det har gått. Det har vært 50 innom teltet vårt, noe som er halvparten av i fjor. Av disse har rundt 10–15 jenter hatt problemer og kollapset.

– Er noen av tilfellene alvorlige?

– Nei, det ser ikke sånn ut. De har blitt tatt hånd om.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Isac Elliot høstet stor applaus for hitlåten «New Way Home».
FOTO: KRISTIAN HOLE Isac Elliot høstet stor applaus for hitlåten «New Way Home».
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Noen av jentene ved scenen slet med å holde tårene tilbake da The Main Level framførte sine kjærlighet­slåter.
FOTO: KRISTIAN HOLE Noen av jentene ved scenen slet med å holde tårene tilbake da The Main Level framførte sine kjærlighet­slåter.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Eric Tryland fra The Main Level.
FOTO: KRISTIAN HOLE Eric Tryland fra The Main Level.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Agnete Fidjeland sammen med dattera Kamilla (9) (nederst til venstre), som tok med seg venninnen Iselin Eiken (10).
FOTO: KRISTIAN HOLE Agnete Fidjeland sammen med dattera Kamilla (9) (nederst til venstre), som tok med seg venninnen Iselin Eiken (10).
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Tonje Sannes og dattera Sofie Skarpsno (11).
FOTO: KRISTIAN HOLE Tonje Sannes og dattera Sofie Skarpsno (11).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway