Fædrelandsvennen

Nylig slo han Start med Fløy. Nå vil han gjøre det samme med Arendal.

Mattias Andersson hevder å ha «en vinnerskal­le av en annen verden». Nå håper han selvtillit­en har smittet over på Arendal-spillerne før møtet med Start.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Denne kampen er enda større for mine spillere enn jeg hadde sett for meg. Min jobb blir å avdramatis­ere og få dem til å fokusere på arbeidsopp­gaver, sier Mattias Andersson.

Tirsdag er det klart for sesongens tredje oppgjør i slaget om Sørlandet – denne gang mellom Start og Arendal. Et lokaloppgj­ør er alltid spesielt i seg selv, men etter at Mattias Andersson i mai slo Start ut av cupen som trener for Fløy, og siden har blitt Arendaltre­ner, har kampen fått enda en ekstra dimensjon. På toppen av det hele var svensken Start 2-trener i to og en halv sesong før han gikk til Fløy for et år siden.

– SKAL SPRINGE LIVET AV OSS

Nå kan han sette storebror på plass for andre gang denne sesongen.

– Det ville vært veldig stort for meg. Først med et 3. divisjonsl­ag og så med laget som ligger sist i 1. divisjon. En gang på hjemmebane, og en gang på bortebane. For meg er selvfølgel­ig det noe jeg har veldig lyst til. Jeg har en vinnerskal­le ut av en annen verden, sier Andersson.

Han tror ikke det vil være et lag uten selvtillit som gjester Sparebanke­n Sør Arena.

– Jeg regner med at min selvtillit har smittet over på gruppen.

Etter seieren i cupkampen, mente han at Fløy løp Start-spillerne i senk. Nå igjen vil han benytte løpskraft som våpen i møte med storebror.

– Det er løpskraft som er tingen, og som er det jeg bygger på som trener. Du må få spillerne til å tro på budskapet, og til å springe livet av seg. Det tror jeg virkelig vi har fått inn denne uka, sier Andersson, som foreløpig har ledet Arendal i én kamp.

– VI KAN OVERRASKE START

Den endte med et 1–3-tap hjemme for serieleder Bodø/glimt.

– Kan dere overraske Start?

– Det er alltid rom for overraskel­ser. Klar vi kan det. Men det viktigste er at spillerne tror like mye på dette som meg.

Han er godt fornøyd med hvordan spillerne har respondert etter at han overtok Arendal.

– Den viktigste oppgaven til en trener er å gjøre ting enkelt og selge inn en tydelig idé om hvordan man ønsker å spille. Vi har et veldig bra spillermat­eriell, og jeg er veldig fornøyd med både treningene og forståelse­n deres av hvordan vi skal spille, sier arvtakeren til Knut Tørum.

Start står med én seier på de siste seks kampene – inkludert cuptapet for Fløy, men interessen rundt laget har plutselig snudd etter denne ukas nyhet om at fem investorer skal spytte inn 40 millioner over de neste ti årene.

– Det er en utrolig kul nyhet som bør gjøre noe med innstillin­gen til Start-spillerne. Her må flere av dem innse at dersom de ikke leverer, så er det ikke sikkert de er med på reisen videre, sier Andersson.

– KLARE FOR FIGHTEN

Start-trener Steinar Pedersen håper at de siste dagers nyheter skal gi energi til både klubben og omgivelsen­e.

– Målet er at vi skal dra det med oss inn til en fantastisk prestasjon på tirsdag, sier Pedersen.

– Hva gjør det med inngangen til kampen at dere ble slått av Mattias Andersson sist?

– Vårt fokus er å komme tilbake på nivået vi ønsker å være på, og da er det utrolig viktig at vi er klare for alle de faktorene som et slikt lokaloppgj­ør har. Mot Jerv synes jeg vi håndterte det brukbart lenge, og nå skal vi sørge for å håndtere det i 90 minutter.

– Andersson ønsker å løpe dere i senk igjen?

– De som så Fløy-kampen vet at det bare er tull. Det var de som ble løpende etter ballen i en hel omgang. Men vi er klare for den fighten som skal tas, og at energien skal ut på tirsdag.

– Kan Mattias Andersson overraske dere igjen?

– Vi kjenner Mattias, vi også, og er forberedt på hvordan de spiller. Jeg tror ikke det blir så mange overraskel­ser noen av veiene, sier Pedersen.

Jeg regner med at min selvtillit har smittet over på gruppen.

MATTIAS ANDERSSON, trener, Arendal

 ?? FOTO: ARENDAL FOTBALL ??
FOTO: ARENDAL FOTBALL
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway