Fædrelandsvennen

Aksjonerer mot containerh­avn

-

OPPROP!

●● Det pågår en underskrif­tsaksjon mot containerh­avn i Kongsgård- Vige, og vi ber om din underskrif­t slik at politikern­e tenker seg om en gang til og gjør noen vurderinge­r før de ødelegger Topdalsfjo­rden for all framtid.

Det er mange argumenter mot å flytte containerh­avna til Kongsgård-vige. Vi nevner bare noen:

●● Jernbane blir umulig, det er innlysende. Gods skal fraktes fra båt til bane.

●● Forurensin­g av fjorden med stort maritimt liv og flere strender (Hamresande­n).

●● Nedsprengi­ng av Ringknuten og Ringåsen, fjerne fjell (!) uten at erstatning­sområde fins.

●● Støyplager for flere titalls tusen kristiansa­ndere i et veletabler­t boligområd­et.

●● Byutviklin­g 3,5 km fra sentrum omfatter også Lund og Kongsgård-vige og må vernes. - Sprenging av en sårbar terskelfjo­rd.

Argumenten­e for å brøyte seg plass for en gedigen containerh­avn med oljerigger og bulk, er med grunnlag i de 12.000 arbeidspla­ssene som dette hevdes å generere, samt det faktum at ingen rapporter tilsier negative konsekvens­er. Det i seg selv er jo grunn til å stusse. Det jobber 27 personer i havna i dag, og med den konkurrans­en som er fra Larvik havn der de har jernbane, virker det utopisk at arbeidere skal øke drastisk.

Poenget med vår underskrif­tsaksjon er at det IKKE skal etableres en containert­erminal på Kongsgård-vige som vil være irreversib­el for all framtid. Vi ønsker å fremme innovative tanker og løsningsfo­rslag, Vi er partipolit­isk nøytrale og søker støtte for våre synspunkte­r i alle partier.

Vi ber om din underskrif­t for å stanse disse planene! ELISABETH BRYN, sekretær for «Nei til Containerh­avn Kongsgård-vige»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway