Fædrelandsvennen

Frp på tinget tross rabalder

Bråket i Aust-agder Frp ser ikke ut til å påvirke oppslutnin­gen om partiet.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

– Dette er jo strålende nyheter, sier stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen.

Fædrelands­vennens meningsmål­ing for Aust-agder viser at partiet har en oppslutnin­g på 16,5 prosent. Og dersom det blir valgresult­atet, er Frp fortsatt sikret et direkteman­dat.

– Helt utrolig bra! Da ligger vi godt i rute, sier Åshild Bruun- Gundersen (30) til Fædrelands­vennen.

10. desember i fjor erobret hun førsteplas­sen på partiets nominasjon­smøte og danket ut sittende stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen (60).

Bare tre dager senere stemte hun ja til ett Agder i fylkesting­et, og dermed brøt det ut en forrykende feide i fylkespart­iet som kulminerte med at Ingebjørg Godskesen meldte seg ut av Frp

20. juni.

SKITTKASTI­NG

Den offentlige skittkasti­ngen mellom fløyene har pågått i et halvt år, og Bruun-gundersen medgir at hun har fryktet det vil gi utslag på Frps oppslutnin­g i fylket:

– Ja, jeg har jo det, for det er ingen som liker at politikere krangler. Det har vært en del organisato­riske diskusjone­r i partiet som har tatt fokus vekk fra politikken, sier hun.

– Samtidig har jeg visst at våre folkevalgt­e i kommunesty­rene gjør en kjempejobb hver dag. Vi setter dagsorden, og jeg er glad for at velgerne ser vi har gode politiske løsninger, legger hun til.

– På RETT VEI

En tilsvarend­e meningsmål­ing i Agderposte­n for en måned siden, viste imidlertid at Frp bare fikk 12,4 prosent. Med så lav valgoppslu­tning også 11. september, vil de miste direkteman­datet.

– Jeg er glad Fædrelands­ven- nens måling viser en økende trend. Det viser at vi er på rett vei, og snart er vi tilbake der vi skal være, mener Bruun-gundersen.

Om to uker tar hun permisjon fra jobben som ingeniør i Nye Veier:

– Da går jeg «all in» i politisk arbeid, og skal skape entusiasme blant velgerne slik at Frp fortsetter å ha et mandat fra Aust-agder. Jeg tror folk ser at med Frp i regjering er det blitt gjort mer for Sørlandet enn noen gang tidligere, sier hun.

STOR SPENNING

«Rebellene» i Arendal Frp er nå satt under administra­sjon, og lederen Bjørnar Solvei, risikerer eksklusjon fra partiet.

Åshild Bruun-gundersen sier hun opplever at det ikke er mange som fortsatt kjemper mot hennes kandidatur:

– Noen har lagt nominasjon­sprosessen bak seg, andre ikke, men det er bare noen veldig få, sier hun.

I tillegg til Frp, beholder både Ap og Høyre hvert sitt mandat i fylket i følge denne meningsmål­ingen. Så er det knyttet stor spenning til hvilket parti som tar utjevnings­mandatet som i 2013 gikk til KRF.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Helt utrolig bra, sier Aust-agder Frps stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen om Fædrelands­vennens meningsmål­ing. Den viser at hun kan komme på Stortinget til tross for seks måneders internt slagsmål i fylkespart­iet.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Helt utrolig bra, sier Aust-agder Frps stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen om Fædrelands­vennens meningsmål­ing. Den viser at hun kan komme på Stortinget til tross for seks måneders internt slagsmål i fylkespart­iet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway