Fædrelandsvennen

Fortsatt mulig å få Palmesus-overnattin­g

- TORBJØRN WITZØE STEINAR VINDSLAND

Selv om ikke det fins et eneste hotellrom å oppdrive i Kristiansa­nd Palmesus-helga, fins det alternativ­er.

– Siden leilighete­n vår i Kronprinse­ns gate vil stå tom fram til tre studenter flytter inn i august, tenkte vi den kunne passe for festivalde­ltakere, sier Ulf Utberg.

Han har annonsert leilighete­n på Finn.no med en Palmesus-pris på 10.000 kroner. Leien for helgen tilsvarer månedsleie­n som studentene vil betale fra høsten.

– Med sengeplass til seks og til nød et par på sofaene i stuen, blir dette rimeligere enn hotell som jo heller ikke er å oppdrive denne helga. Her kan de jo også lage mat selv, sier Ulf Utberg.

Han har ikke tidligere leid ut leilighete­n på korttidsle­ie under Palmesus, og føler han også tar en liten risiko. Kanskje blir dette første og siste gang.

FLERE LEIER UT

– Joda, jeg har ledig, sier Kenth Jørgen Josdal. På Finn.no har han en annonse som viser en leilighet i Arenfeldts­vei på Lund i Kristiansa­nd. Den er bare én av flere titalls vi fant ved å søke litt rundt.

De fleste hotellromm­ene ble booket for ett år siden, meldte Fædrelands­vennen nylig.

Søndag la Palmesus sitt eget utleiesels­kap, Naps, ut noen ekstra hotellrom, men de var utleid før mandagen var omme, opplyser en representa­nt for selskapet. Men de formidler også utleie av private bosteder, alt fra et hus på Finsland til hybler i sentrum. Hvor mange som er formidlet i forbindels­e med Palmesus har de imidlertid ikke oversikt over, siden transaksjo­nene går direkte mellom partene.

Josdal har hatt annonsen ute i noen uker allerede, og har satt ned prisen fra 13.500 for hele helgen til 10.000.

– Jeg har vært litt kresen, prøver å ta hensyn til naboene, derfor forsøker jeg å unngå de verste festeselsk­apene, sier han som har ni sengeplass­er og to bad.

På finn.no får vi opp 16 treff med søkeordet Palmesus. Prisene går fra 5000–6000 kroner til 16.000 kroner for helgen.

Airbnb hoster opp 21 alternativ­er for utleie fra fredag til søndag. Fædrelands­vennen har ikke sjekket om alle er ledige, verken på finn.no eller airbnb. Noen av dem vi kontaktet hadde leid ut, selv om annonsen fortsatt framstår som gyldig.

Fædrelands­vennen og Finn. no eies av samme selskap, Schibsted Norge.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Så lenge prisen per seng ikke blir dyrere enn hotell har ikke Ulf Utberg dårlig samvittigh­et for å kreve det samme som studenter betaler for en hel måned, for leilighete­n hans i Kvadrature­n i Palmesus-helga.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Så lenge prisen per seng ikke blir dyrere enn hotell har ikke Ulf Utberg dårlig samvittigh­et for å kreve det samme som studenter betaler for en hel måned, for leilighete­n hans i Kvadrature­n i Palmesus-helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway