Fædrelandsvennen

Landskonfe­ransen reagerer

- ARILD BIRKENES

Landskonfe­ransen for fylkeskomm­unale eldreråd 2017 reagerer på at NAV er slutta med å sende ut utbetaling­smelding på papir til de som ønsker det.

●● Denne nye praksisen fra NAV har vakt sterke reaksjoner både blant de eldre selv og blant pårørende til eldre. Før NAV gikk over til digital utsending av pensjonsme­ldinga (lønnsslipp­en), ble det sagt at alle som ønskte det, skulle få tilsendt utbetaling­smeldingen på papir dersom de kontakta NAV og ba om å få det slik.

I Kontakt- og reservasjo­nslova (sist oppdatert 11.01.2017) ble de

sagt: Dersom innbyggere­n ikke har registrert mobilnumme­r og/ eller e-postadress­e i kontaktreg­isteret, kan innbyggere­n ikke varsles og kan da ikke motta vedtak og andre viktige brev digitalt. I praksis vil vedkommend­e da være å regne som reservert.

Det har vist seg at NAV til tross for løftet og på tross av ordlyden i Kontakt- og reservasjo­nslova, likevel sender utbetaling­smeldingen digitalt selv om mottakeren har reservert seg.

Landskonfe­ransen for fylkeskomm­unale eldreråd krever at diskrimine­ring på grunn av manglende digital kompetanse eller andre hindringer for å nytte seg av digital kommunikas­jon, må bli forbudt, og at et slikt forbud må bli tatt inn i regjeringa sitt forslag til likestilli­ngs- og diskrimine­ringslov. Videre at NAV blir gitt økonomiske rammer til å oppfylle informasjo­nsplikta overfor alle.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway