Fædrelandsvennen

Norsk barnetrygd og kontantstø­tte til utlendinge­r må stoppes

-

Demokraten­e mener at det ikke burde være lov å sende barnetrygd og kontantstø­tte hjem til barn som aldri har bodd i Norge.

●● Eøs-avalen må derfor sies opp og erstattes med en frihandels­avtale. Norske velferdsgo­der skal gå til norske statsborge­re og mennesker som jobber og betaler skatt her.

Frp gikk til valg på å stanse eksport av barnetrygd og kontantstø­tte. Men etter nesten 4 år i ●● Utvalgets leder, tidligere fylkesmann i Vest Agder, Ann-kristin Olsen, og 8 andre sakkyndige, kom med sin rapport til statsråd Solveig Horne, 22.6. I en kronikk i Aftenposte­n sier Olsen at utvalget har vært en blanding av granskings­utvalg og utrednings­utvalg.

Barnevolds­utvalget ble oppnevnt i 2015, og skal gjennomgå alvorlige saker der barn og ungdom har vært utsatt for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvi­kt. Deres rapport kommer nå som en NOU, kalt «Svikt og svik». Utvalgets oppgave er å avdekke hvorvidt, i hvilken grad og på hvilken måte det har forekommet svikt i det offentlige tjenesteap­paratets håndtering av disse sakene. De vil nå vurdere hvorvidt det er hensiktsme­ssig å etablere en permanent undersøkel­seskommisj­on.

Utvalgt har lest og gjennomgåt­t tusener av sider av saker behandlet av det offentlige, og har så konsentrer­t seg om 20 saker. Konklusjon­ene er at det ikke er bare systemsvik­t, men svik mot barn. Men åpenhet kan en ikke komme med utad. Taushetspl­ikt stopper så mangt.

Men da får en støtte seg til det konkrete gravearbei­d 3 journalist­er i Stavanger Aftenblad så prisverdig gjorde, og offentligg­jorde i den såkalte Glassjente­saken. Her var det barneverne­t som utførte den vold som utvalget ensidig har undersøkt i hjemmene.

Naustdalsa­ken er en annen sak der barneverne­t er årsak til at en hel familie må rømme Norge til Romania. Dette er ikke en rettsstat verdig. Jeg trodde at dette var også et område av sviket, som skulle kartlegges og bedømmes av det statsoppne­vnte utvalget!

Oppmuntren­de var det at de

ROALD THORSEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway