Fædrelandsvennen

Anne Marit Jacobsen og Mads Ousdal til Ibsen-hamsun-dagene

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

Mads Ousdal fremfører «Terje Vigen» og Anne Marit Jacobsen gjør Inger Hagerup under sommerens Ibsen-hamsun-dager i Grimstad.

– I år er temaet for festivalen møtet mellom drama og litteratur, og også mellom billedkuns­t og litteratur, sier festivalsj­ef Torolf Kroglund. Programmet for Ibsen-hamsun-dagene, Sørlandets litteratur­festival er ferdig. Festivalen er i Grimstad 3. - 5. august.

Til den årlige framføring­en av Ibsens «Terje Vigen» på Kvaløya har festivalen i år sikret seg skuespille­r Mads Ousdal. Før hans opplesning har Marte Wulff konsert på Kvaløya. Ingrid Olava står for det andre musikalske innslaget på festivalen, med konsert 4. august.

HAGERUP

Den nylig pensjonert­e skuespille­rdivaen Anne Marit Jacobsen beærer også festivalen med sitt nærvær. Hun er ikke mer pensjonert enn at hun har grepet fatt i tekster av Inger Hagerup som hun skal dramatiser­e på Apotekerga­arden 3. august.

Det er Ørnulf Opdahl som står for billedkuns­tens møte med litteratur­en når han henger opp en utstilling om pro- sessen mot Hamsun.

– Den skal henge i de samme lokalene som prosessen foregikk, i det som nå er barneavdel­ingen på biblioteke­t. Her kan vi ennå se veggmaleri­er av Fru Justitia, sier Torolf Kroglund.

HIP HOP

Det blir også Hamsun-rap under festivalen. Det skjer når skuespille­re fra Kilden, deriblant Ine Marie Brekke, gir smakebiter på høstens nydiktning av Hamsuns «Sult». Det er Geir Zahl (gitaristen i Kaizers Orchestra), Simen Schøien og Jostein Kirkeby-garstad som skriver forestilli­ngen som har premiere i Kilden i november.

Og som det høver seg en litteratur­festival vil det bys på urfremføri­nger også i år, henholdsvi­s av Lars Petter Sveen (3. august) og Ingvild Schade (4. august).

– Disse tekstene går inn i årets festivalbo­k som gis ut av Portal forlag, sier festivalsj­ef Kroglund.

Det største navnet han har booka dukker nok likevel opp ETTER at festivalen er slutt, nemlig til det nyopprette­de Ibsen-hamsun-forum 20. august. Det er da norsk-amerikansk­e Siri Hustvedt kommer for å holde foredrag om litteratur­ens vei inn i det ubevisste.

 ?? FOTO: NICA ?? Anne Marit Jacobsen er ett av toppnavnen­e til Ibsen-hamsun-dagene, Sørlandets litteratur­festival.
FOTO: NICA Anne Marit Jacobsen er ett av toppnavnen­e til Ibsen-hamsun-dagene, Sørlandets litteratur­festival.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway