Fædrelandsvennen

– Det viktigste er ikke å vinne, men å ha det gøy

-

Da Fløy møtte Vindbjart i Jenter 9-klassen, var det venndølene som gikk seirende ut av kampen. Men det la ikke noe demper på stemningen hos jentene fra Flekkerøy.

– Det gøyeste er å spille fotballkam­per, og være sammen med venninner. Vi har vunnet flere kamper i turneringe­n, men denne gangen tapte vi mot et godt lag, sier Fløy-spiller Natalie Flåt.

Fløy tapte nemlig 8–1 for sin største klubbrival mandag, selv om ikke alle helt fikk med seg sluttresul­tatet.

– Jeg tror vi tapte til slutt, men jeg er ikke helt sikker på stillingen, sier angrepsspi­ller Mille Sofie Opseth.

– VIKTIGST å HA DET GØY

Fløy hadde likevel noen gode perioder i kampen, og var nære på å score flere mål.

– Det beste med å spille kamp er å score mål, og jeg har scoret noen i denne turneringe­n. I denne kampen traff jeg tverrligge­ren, så da ble jeg litt sur. Det viktigste er likevel ikke å vinne, men å ha det gøy. Vi håper å vinne den siste kampen vår, sier Opseth med et glimt i øyet.

Den påstanden støtter også lagvenninn­e Malin Uppstad.

– Det er gøy uansett om man taper eller vinner, det beste er å spille mest mulig fotball. Men vi får også gjort mye annet moro her ute på turneringe­n, fordi det er så mye som skjer her, sier hun.

Det var ingenting å si på innsatsen til Fløys jenter, mot et veldig godt og velspillen­de Vindbjart-lag. Erle Røstad var en av flere spillere som fikk seg en smell under kampen.

– Jeg er forsvarspi­ller, og liker derfor å takle ballen fra motstander­en. Men jeg ble skadet under kampen, fordi jeg ble sparket i beinet. Det var flere av spillerne som ble skadet, men det gikk fint, forteller hun.

Stig Cato Opseth, som trener jentelaget sammen med Geir Kristianse­n, er strålende fornøyd med innsatsen til spillerne sine.

– EN GLEDE å VÆRE På CUP

– Det har vært en glede for oss å spille Sør Cup. Jentene gir alt, selv om det ikke alltid resulterer i seier. Men vi fokuserer lite på om vi vinner eller ikke, så lenge alle har det gøy, noe de absolutt har hatt. For jentene handler det om å spille mest mulig, da er de fornøyde, sier Opseth, som mener det er ekstra stas å spille cup, i forhold til å spille vanlige seriekampe­r.

– Det er mange kamper på en dag, i tillegg til at det skjer mye rundt turneringe­n. Det er et stort arrangemen­t, sier han.

HENRIK GILL

 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Det var god stemning i Fløy-leiren. F.v.: Malin Uppstad, Natalie Flåt, Erle Røstad, Amalie Kleivland, Eline Kristianse­n, Mille Sofie Opseth, Linnea Lindebø. Bak: Trener Stig Cato Opseth.
FOTO: HENRIK GILL Det var god stemning i Fløy-leiren. F.v.: Malin Uppstad, Natalie Flåt, Erle Røstad, Amalie Kleivland, Eline Kristianse­n, Mille Sofie Opseth, Linnea Lindebø. Bak: Trener Stig Cato Opseth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway