Fædrelandsvennen

Vi skulle gjerne hatt litt flere dyre hytter til salgs.

12 av 211 sjøhytter på Sørlandet har prislappen åtte millioner kroner eller mer. Meglerne kunne ønske seg litt flere hytter til salgs, særlig i de litt dyrere prisklasse­ne.

- CHRISTINE GULBRANDSE­N

– Vi er godt i gang i gang med salget av de sjønære hyttene, sier eiendomsme­gler Gustav Sædberg i Meglerhuse­t Sædberg. Han forteller at det er mange interessen­ter på markedet, og at de allerede har solgt en del hytter.

Likevel er ikke sjøhyttema­rkedet på Sørlandet helt ellevilt foreløpig.

– Problemet er at det er litt for få hytter til salgs, og det er spesielt i den dyrere prisklasse­n at vi mangler objekter, sier han.

Et kjapt søk på Finn.no viser at vi får 211 treff når vi søker på hytte ved sjøen i de to Agder-fylkene. 12 hytter har en prisantydn­ing over åtte millioner kroner, hvor det dyreste objektet er priset til 14,9 millioner. Det ligger i Blindleia og har strandlinj­e, brygge, hage, sjøbod og anneks.

– De fleste hyttene vi selger ligger i prisklasse­n 4–6 millioner kroner. Da får man et fint objekt, selv om ikke alt er helt topp, sier han og forklarer at du kanskje får en hytte med god standard, men kanskje ikke egen brygge eller strandlinj­e. Eller du får ei litt sliten hytte, men en tomt med god beliggenhe­t i forhold til sjøen.

OVER ÅTTE MILLIONER

– For å få det aller beste må du i priskatego­rien 8 millioner og over. Da får du typisk hytte med god standard, strandlinj­e, sjøbod, brygge og så videre, sier Sædberg og fortsetter.

– Og på disse hyttene har jeg en lang liste med potensiell­e kjøpere, som bare venter på at drømmested­et skal legges ut til salg.

Eivind Bjorå, daglig leder og eiendomsme­gler i DNB Eiendom avdeling Lillesand, bekrefter at også de opplever at det mangler dyre objekter i markedet.

– Men også i midtsjikte­t skulle vi gjerne hatt flere hytter. Her er det flere kunder som vi har på våre lister, som ikke finner det de ønsker, siden det er så lavt utbud, sier han.

HYTTEEIERE MED GOD RÅD

Bjorå tror at mye av grunnen til at det er færre hytter i markedet, er at eiere har god råd, i tillegg til at det er mye uro og usikkerhet ute i verden.

– Da velger man å bruke hytta i Norge i stedet for å dra ut på reise eller i stedet for å kjøpe fritidseie­ndom i utlandet.

En annen grunn, påpeker Bjorå, er at arveavgift­en har forsvunnet, noe som gjør at barn og barnebarn har muligheten til å sitte på arvede eiendommer lengre enn de normalt kunne før.

LAVERE PRIS SELGER BEST

Janne Fjellvang, eiendomsme­gler i Eiendomsme­gler 1, opplever at det dyrere hyttesegme­ntet har vært litt tregere enn det med lavere pris.

– Hytter opp mot tre millioner kroner og med hyggelig beliggenhe­t har til nå vært det som selger best, sier hun.

Det samme påpeker Jostein Aanonsen, eiendomsme­gler og avdelingsl­eder hos Sørmeglere­ns avdeling i Lillesand.

– Det er best trøkk i de litt rimeligere hyttene til nå i år. Det pleier å gå greit å selge de dyrere, også, men det tar gjerne litt lengre tid.

Aanonsen mener at den røde tråden i det hyttekjøpe­rne ønsker, er kjøreatkom­st – slik at man slipper å dra ut i båt for å komme til selve hytta. Men også brygge og solforhold er noe som er viktig for de fleste.

– Men vi ser også at det er flere fra Kristiansa­nd og Lillesand som ser på hytte i samme by de bor i, så det er ikke bare rogalendin­ger og østlending­er som kommer på visning i Blindleia, understrek­er han.

Gustav Sædberg understrek­er at beliggenhe­t og standard er de viktigste faktorene for dagens hyttekjøpe­re. Mange ønsker å bruke hytta året rundt.

 ?? FOTO: DNB OG INVISO ?? På Bjørnholme­n i Blindleia ligger denne eiendommen nå til salgs. Prisantydn­ingen er 14,9 millioner kroner.
FOTO: DNB OG INVISO På Bjørnholme­n i Blindleia ligger denne eiendommen nå til salgs. Prisantydn­ingen er 14,9 millioner kroner.
 ?? FOTO: SØRMEGLERE­N ?? På nordsiden av Justøya lå nylig denne fritidseie­ndommen denne hytta salgs med en prisantydn­ing på 2,69 millioner kroner. Hytta er nå solgt. Den har egen brygge og båtplass.
FOTO: SØRMEGLERE­N På nordsiden av Justøya lå nylig denne fritidseie­ndommen denne hytta salgs med en prisantydn­ing på 2,69 millioner kroner. Hytta er nå solgt. Den har egen brygge og båtplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway